DESIGN-OPPTUR: Gunvor Ulstein foran det splitter nye offshore konstruksjonsskipet «Island Performer» som snart er klart til jomfruturen. Skipet har den karakteristiske x-bow-formen, en unik Ulsteindesign som har vært en gullgruve for selskapet. X-bow er en bakovervendt baug utformet for å gi bedre håndtering i grov sjø og lavere drivstofforbruk. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
DESIGN-OPPTUR: Gunvor Ulstein foran det splitter nye offshore konstruksjonsskipet «Island Performer» som snart er klart til jomfruturen. Skipet har den karakteristiske x-bow-formen, en unik Ulsteindesign som har vært en gullgruve for selskapet. X-bow er en bakovervendt baug utformet for å gi bedre håndtering i grov sjø og lavere drivstofforbruk. Foto: SIV JOHANNE SEGLEMVis mer

De forvalter milliardformuer, familietradisjoner, makt og innflytelse

Gunvor Ulstein ble konsernsjef allerede som 29-åring.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): «Pappa, når jeg blir stor skal jeg bli skipper som du», sier gutten på filmen som flimrer over et stort lerret. I salen sitter en skoleklasse på bedriftsbesøk hos Ulstein Group i Ulsteinvik på Sunnmøre.

Ved siden av står konsernsjef Gunvor Ulstein (45) og håper filmen - og hennes foredrag - skal inspirere de unge til å velge skipsfarten som yrkesvei.

Det er torsdag morgen og Ulstein (45) snakker entusiastisk om mulighetene i skipsbransjen. «Å skape morgendagens løsninger», har hun kalt foredraget som hun stadig presenterer for ungdom som kommer på besøk.

45-åringen er en av flere rederarvinger og næringslivstopper som går i bresjen for en maritim skolestafett - et initiativ fra Norges Rederiforbund for å få flere unge inn i norsk skipsbransje.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn