Nordmenns nye liv: - De drar til Syden, får noen fine bilder på Instagram og enda mer gjeld. Og neste gang renta kuttes unner de seg kanskje en runde på Peppes. Effekten av rentekuttene blir mindre og mindre. Vi kommer aldri tilbake igjen til høy vekst, mener sjefsøkonom Jan Ludvig Andreassen, Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Nordmenns nye liv: - De drar til Syden, får noen fine bilder på Instagram og enda mer gjeld. Og neste gang renta kuttes unner de seg kanskje en runde på Peppes. Effekten av rentekuttene blir mindre og mindre. Vi kommer aldri tilbake igjen til høy vekst, mener sjefsøkonom Jan Ludvig Andreassen, Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

«De gode tidene i Norge er over. For alltid»

Men sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen (51) har litt trøst til nordmenn likevel.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Norges økonomi har siden krigen vært litt som å gå på langrenn i Nordmarka i Oslo. Det er en liten nedoverbakke her og der, men i det store og hele virker det som en evig lang stigning.

Og sånn skal det jo fortsette å være, tenker du kanskje. Ja vel, akkurat nå er oljeprisen rekordlav og det ryker med noen jobber på Vestlandet, men det er vel bare en liten forbigående nedtur?

For nå kaster Siv Jensen penger etter investeringer i infrastruktur, og i mars kommer sentralbanksjef Øystein Olsen til å senke renta enda mer. Så hvis oljeprisen i tillegg stiger litt skal det nok blir fart på Norge igjen. For det er jo sånn det har vært og sånn det skal bli: Lønna øker jevnt og trutt, renta ligger på rundt fire prosent, prisstigningen er moderat og i enden av det hele venter en god pensjon og livets siste glade dager.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn