- De hjernevasket min sønn

I Sarajevo sitter en svensk tenåring fengslet, mistenkt for å ha planlagt en selvmordsaksjon. Dagbladet.no besøkte familien hans i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUNGÄLV (Dagbladet.no): 19. oktober ifjor klokken 15.55 ringte bosniske antiterrorstyrker på dørklokken til leiligheten i første etasje på den hvitmalte villaen i Poligonska gate i Butmir-distriktet utenfor Sarajevo.

Mirsad Bektasevic (18) åpnet døren.

Ifølge den engelske oversettelsen av tiltalebeslutningen mot den svenske tenåringen, viste politiet ham ransakelsesordren og ID-kort, men Bektasevic nektet å slippe dem inn. Den svenske tenåringen svarte med å skyve en av politimennene ut av døren mens han sa:

- Hvem er du til å gjennomsøke mitt hus, søppel.

Politimennene overmannet Bektasevic og stormet inn i leiligheten, der de fant danskfødte Cesur Abdulkadir (20) sittende innenfor. Han hadde en jakke over venstre hånd. Politimennene røsket vekk jakken, og så rett på en pistol med lyddemper. Abdulkadir hadde fingeren på avtrekkeren. En av politimennene slo pistolen ut av hånden hans og Abdulkadir ble lagt i gulvet.

Da politiet etter arrestasjonen av de to gjennomsøkte leiligheten fant de 20 kilo sprengstoff, et selvmordsbelte og en Sony 60 minutters Hi8-kasett med bombeoppskrifter og en advarsel om et terrorangrep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer