+ Du leser nå Dagbladet Pluss

- De sier så selvfølgelige ting at det faller på sin egen rimelighet

Georg Fredrik Rieber-Mohn i Fritt Ord sier synserne og politikerne er ytringsfrihetens største fare.

GLAD LAKS: Styreleder i Fritt Ord, Georg Fr. Rieber-Mohn, er vant med kontrovers. Selv er han blitt kalt reaksjonær mørkemann - og kaller det en kompliment. Ikke så rart at han ikke lar kritikken mot Fritt Ord forstyrre feriens fiskeferie heller. Foto: CAMILLA BERG HANSEN
GLAD LAKS: Styreleder i Fritt Ord, Georg Fr. Rieber-Mohn, er vant med kontrovers. Selv er han blitt kalt reaksjonær mørkemann - og kaller det en kompliment. Ikke så rart at han ikke lar kritikken mot Fritt Ord forstyrre feriens fiskeferie heller. Foto: CAMILLA BERG HANSENVis mer

(Magasinet): - Den største faren for ytringsfriheten vår, er ikke de få personene som ønsker å sette rettslige skranker og betingelser for ytringer. Overhodet ikke!

Georg Fr. Rieber-Mohn lener hele sitt rettsvesen langt fram over furubordet og overdøver glatt tordenværet og den brummende lakseelva utenfor.

- Jeg sier som en klok mann har sagt, at den største faren for ytringsfriheten er alle synserne, meningsytrerne og politikerne som sier så selvfølgelige ting at det faller på sin egen rimelighet.

- Samtidig tør de ikke si hva de mener når det endelig kommer et kontroversielt tema på bordet. Nei, da er de redde for å miste stemmer!

Han gjør ytterligere et byks fremad og modulerer to hakk før refrenget.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.