De vet de snart skal dø

Christoforos Schuff (38) har uhelbredelig kreft. ALS-syke Kristine Bøhler (38) forbereder seg på at hun ikke vil få se sønnen sin vokse opp.

Hva prioriterer du når du har fått vite at du skal dø snart?

Kristine Bøhler (mørkt hår) har fått diagnosen ALS, som det ikke fins godkjent behandling for i Norge. Gradvis brytes de motoriske nervecellene ned, men hun nekter å dø. I hverdagen er venninnen Cecilie Skalleberg er en verdifull støtte. 

Journalist: Birgitte Hoff Lysholm
Hva prioriterer du når du har fått vite at du skal dø snart? Kristine Bøhler (mørkt hår) har fått diagnosen ALS, som det ikke fins godkjent behandling for i Norge. Gradvis brytes de motoriske nervecellene ned, men hun nekter å dø. I hverdagen er venninnen Cecilie Skalleberg er en verdifull støtte. Journalist: Birgitte Hoff Lysholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun er ikke i tvil. Det viktigste i livet til ­Kristine Bøhler (38) er å få mer av det. Mer tid, flere dager, helst også bedre dager. På lang sikt er drømmen å få tid nok til å være i livet den dagen noen finner en medisin som kan kurere ALS. Sykdommen tar gradvis livet av de ­motoriske hjernecellene som styrer muskulaturen i kroppen hennes. I løpet av et lite år har den forandret livet hennes totalt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer