Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Hva prioriterer du når du har fått vite at du skal dø snart?

Kristine Bøhler (mørkt hår) har fått diagnosen ALS, som det ikke fins godkjent behandling for i Norge. Gradvis brytes de motoriske nervecellene ned, men hun nekter å dø. I hverdagen er venninnen Cecilie Skalleberg er en verdifull støtte. 

Journalist: Birgitte Hoff Lysholm
Hva prioriterer du når du har fått vite at du skal dø snart? Kristine Bøhler (mørkt hår) har fått diagnosen ALS, som det ikke fins godkjent behandling for i Norge. Gradvis brytes de motoriske nervecellene ned, men hun nekter å dø. I hverdagen er venninnen Cecilie Skalleberg er en verdifull støtte. Journalist: Birgitte Hoff Lysholm Vis mer

De vet de snart skal dø

Christoforos Schuff (38) har uhelbredelig kreft. ALS-syke Kristine Bøhler (38) forbereder seg på at hun ikke vil få se sønnen sin vokse opp.

Hun er ikke i tvil. Det viktigste i livet til ­Kristine Bøhler (38) er å få mer av det. Mer tid, flere dager, helst også bedre dager. På lang sikt er drømmen å få tid nok til å være i livet den dagen noen finner en medisin som kan kurere ALS. Sykdommen tar gradvis livet av de ­motoriske hjernecellene som styrer muskulaturen i kroppen hennes. I løpet av et lite år har den forandret livet hennes totalt.

– Det er en desperat følelse. Jeg er bare 38 år, jeg har ikke lyst til å dø.

Det er laget filmer om bucket lists – lister over ting man liksom må ha gjort for å ha levd et fullverdig liv, det finnes bøker med titler som «101 ting å gjøre før du dør». Men ­spiller det noen rolle, når alt kommer til alt, om du har gått på Den kinesiske mur eller sett Taj Mahal? Hva er egentlig ­meningen med livet, når du vet at dine dager er talte?

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?