Du leser nå Dagbladet Pluss

Déjà vu på brygga

Tao har overtatt lokalene til Baldr på Aker Brygge. De overstekte andebrystene også, dessverre.

Lokalike: Lokalet til kinesiske Tao er som da Baldr holdt hus her - hyggelig og relativt intimt. Møblement, tapet i gulltoner og vegglamper er arvet fra Baldr.  FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
Lokalike: Lokalet til kinesiske Tao er som da Baldr holdt hus her - hyggelig og relativt intimt. Møblement, tapet i gulltoner og vegglamper er arvet fra Baldr. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADETVis mer

Noen restaurantlokaler har mer gjennomtrekk enn andre. Da Robinson og Fredag spiste i lokalet mellom Sorgenfri og Beach Club på Aker Brygge i fjor sommer, het stedet Baldr, og var relativt nyåpnet. Det eventyret varte ikke lenge - forståelig nok, ettersom verken mat eller service var i nærheten av å holde mål.

Nå er det kinesiske Tao som holder hus i samme lokale, med det eierne kaller «moderne kinesisk kjøkken». Lokalet er som før, hyggelig og relativt intimt, med en gasspeis midt i rommet som skaper lun stemning en sur vinterkveld. Og det er bokstavelig talt akkurat som før - møblement, tapet i gulltoner og vegglamper er arvet fra Baldr, men passer for så vidt bra med den nye identiteten. Litt kinesisk kunst skaper et slags særpreg, eller rettere sagt en følelse av tett slektskap til andre av byens asiatiske spisesteder i den øvre middelklassen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.