- Deigen skal være tynn som papir, uten huller

Baking har blitt trendy og amatører strømmer til bakekurs.

MAGI MED MEL: Deigen skal kunne strekkes - langt. Uten huller. Bakelærer Jens Peter Nielsen (t.h.) instruerer Elisabeth Gjelseth (f.v), Elisabeth Holm og Ole Eilertsen..
 Foto: NINA RUUD
MAGI MED MEL: Deigen skal kunne strekkes - langt. Uten huller. Bakelærer Jens Peter Nielsen (t.h.) instruerer Elisabeth Gjelseth (f.v), Elisabeth Holm og Ole Eilertsen.. Foto: NINA RUUDVis mer

(Magasinet): - Deig er som en muskel, den kan briste til slutt. Jens Peter Nielsen står i lokalene til et av landets mest velrenommerte bakerier og ser på en loffdeig - med en konsistens til forveksling lik tyggegummi.

Rundt den danske bakelæreren står 18 læresultne kursdeltakere i alderen 20 til nærmere 70, som har tatt veien hit til bakermester Morten Schakendas bakeri i Lom i Oppland, for å bli med på en 48 timer lang reise i den eldgamle kunsten å bake.

- Deigen skal være tynn som papir, uten huller, forklarer Nielsen, og svarer bekreftende på spørsmål fra en kursdeltaker:

- Ja, man kan elte seg inn i fortapelsen.

Gøy med gjær

Baking er trendy - bakerier er pop. «Hele Norge baker» på TV3 har truffet nordmenn hjemme. Bakerier har ristet av seg pensjoniststemplet og blitt hippe.