Deilig mellomspill

Beliggende midt imellom populære Alex Sushi og Nodee er det god grunn til å stoppe på Intermezzo.

Kvelden var sjarmerende ung da vi ankom rundkjøringen ved Bislett i Oslo og steg inn på Intermezzo (som betyr mellomspill) Sushi & Noodles.

- De gangene jeg går forbi her er det alltid mye mennesker. Et godt tegn, sa Fredag og vips så dukket det opp en kvinnelig kelner som spurte om drikkeønsker.

- Kan du gi oss noen minutter, svarte Robinson.

Det gikk under ett minutt, så var kelneren der igjen. Vi fikk det samme spørsmålet - og hun fikk samme svar.

- Det var da et voldsomt til mas, det er da ikke så mange gjester her, mumlet Robinson.

Fredag sa seg enig. Gjestene må ikke få en følelse av å bli stresset. Det viste seg også at kelneren hadde en dårlig kveld på våre spørsmål om anbefalinger av vin, men det løste seg etter en stund i retning hvit burgunder.

- De har et imponerende vinutvalg i de fleste prisklasser, det er ikke alltid tilfelle i østerled. Interiøret her er også stilig, påpekte Fredag.

Noen hadde fortalt oss at Intermezzo var i ferd med å bli et populært sted for sultne byfolk som fortrekker japansk mat, men som finner fasjonable og populære Alex og Nodee en tanke for stive i prisen.

Bra på Bislett: Lite å klage på hos Intermezzo Sushi & Noodles. Sine søtsaker kan de også.
Bra på Bislett: Lite å klage på hos Intermezzo Sushi & Noodles. Sine søtsaker kan de også. Vis mer

- Jeg spiser rå fisk når det måtte passe, men i kveld ønsker jeg noe annet, sa Robinson.

Fredag bestemte seg for fritert crispy grillspyd med kamskjell og scampi med søt chilisaus til forrett, og til hovedrett et bredt utvalg av sushi, sashimi, friterte småkrabber og stedets «hemmelige nytelse», kveitesashimi med en spesialkomponert limesaus.

- Det frister også med å ta en av stedets fem skreddersydde menyer, men ikke i kveld, sa Fredag.

- Jeg må ha Thai-øl og varm sake ved siden av mine venner rå fisk. Fiskebitene holder god standard, risen er perfekt, sa Fredag.

Robinson åpnet noe traust med en porsjon vårruller.

- De er av den ypperste kvalitet, og suverene i smak, størrelse og råvarer av svinekjøtt, grønnsaker og glassnudler. Hovedretten derimot - en passe stor bolle nudelsuppe med fisk og skalldyr - ankom litt i kjappeste laget.

- Denne har jeg smakt bedre andre steder, jeg vet ikke helt hva det er som mangler. Det blir litt tamt, som å spise en brunaktig saus der kokken har glemt å trekke ut smaker fra skalldyrene. Ja, jeg ble litt skuffet, sa Robinson.

Fredag hadde ingenting å klage på.

Deilig mellomspill

Begge rundet av med en sjokoladefondant - hjemmelaget sjokoladekake med varm myk smeltet kjerne.

- Denne har jeg forsøkt å lage hjemme, uten særlig hell. Her kan de sine søtsaker, avrundet en smilende Robinson og tok Fredag i armen.

Sammen spaserte de to ut i den svale aftensola som hang over Bislett stadion.■

robinson&fredag.dagbladet.no