Freewheelin': Det skulle bli en motorsykkelulykke i 1966 som fikk Dylan til å trekke seg tilbake fra rampelyset, og slå seg til ro med familien i Woodstock, New York.
Freewheelin': Det skulle bli en motorsykkelulykke i 1966 som fikk Dylan til å trekke seg tilbake fra rampelyset, og slå seg til ro med familien i Woodstock, New York.Vis mer

Den andre Dylan

Som musiker har han levd i rampelyset. Men som pappa, ektemann og elsker har Bob Dylan holdt livet sitt skjult. Nå er han 70.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En kveld for rundt femti år siden satt Bob Dylan på Gaslight Café i Greenwich Village i New York sammen med forfatteren Richard Fariña, sangeren Fred Neil og noen andre unge og håpefulle artister. Unge, kreative mennesker, ved starten av sine karrierer. Dylan var blitt kjæreste med Suze Rotolo, den vakre, rødhårete attenåringen han går arm i arm med på forsida av sin LP nummer to, «Freewheelin' Bob Dylan» (1963). Hun døde i februar i år. Fariña sier til sin gode venn Dylan at dersom han vil skrive sanger, må han heller finne seg en vokalist.

- Det du bør gjøre, mann, er å henge deg på Joan Baez, sier han. - Hun er litt utafor, hun tilhører ikke dette århundret. Hun trenger noen som kan få henne inn i 1900-tallet, og du trenger en som henne til å synge dine sanger. Hun er billetten din. Alt du trenger å gjøre, mann, er å begynne å ligge med Joan Baez.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn