Du leser nå Dagbladet Pluss

Den brysomme mannen

Han ble anklaget for å ta knekken på amerikansk filmbransje. Verdens viktigste IT-sjef mister matlysta bare ved synet av ham. Men alt Jon Lech «DVD-Jon» Johansen (25) vil, er å få mødre til å gråte av glede.

En merket mann: — Jeg blir minna på hvem jeg er av og til, sier Jon Lech Johansen. — I fjor ble vi invitert til olympiaden i Beijing, fordi vi har kinesiske investorer. Det var ganske
morsomt. Du møter kinesiske milliardærer som roper: «Ahh, DVD-Jon!»
En merket mann: — Jeg blir minna på hvem jeg er av og til, sier Jon Lech Johansen. — I fjor ble vi invitert til olympiaden i Beijing, fordi vi har kinesiske investorer. Det var ganske morsomt. Du møter kinesiske milliardærer som roper: «Ahh, DVD-Jon!»Vis mer

||| Da Jon Lech Johansen flyttet til San Francisco i 2005 — etter en nomadetilværelse som hadde ført ham fra hjembyen Lardal i Vestfold til en landsby i Frankrike og til den amerikanske surfebyen San Diego — skrev han en e-post til Apple, hvor han spurte om dataselskapet tilbød omvisningsturer i hovedkvarteret deres i Silicon Valley i Nord-California. Dagen etter ble han invitert til et lunsjmøte med Steve Jobs, grunnleggeren av Apple.

—Det var morsomt og interessant. Vi snakket om alt mulig rart. Men det var også noe som var litt merkelig, sier Jon Lech Johansen.

—En ting var at det bare var jeg som spiste. Steve Jobs hadde bare ei flaske med en sånn grønn helsedrikk som han visstnok er kjent for at han drikker hele tida. En annen ting var at jeg tror han tilbød meg jobb, men uten å si det direkte, for mot slutten sa han noe sånt som «please let me know if there's anything we can do for you». Og en tredje ting var at det jeg hadde gjort med iTunes overhodet ikke ble referert til (han lagde et program som opphevet iTunes-spillerens kopisperre, red.anm.). Han bare spurte: «Now that you're in the US, you're going to be a little bit more careful?»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.