Den brysomme mannen

Han ble anklaget for å ta knekken på amerikansk filmbransje. Verdens viktigste IT-sjef mister matlysta bare ved synet av ham. Men alt Jon Lech «DVD-Jon» Johansen (25) vil, er å få mødre til å gråte av glede.

En merket mann: — Jeg blir minna på hvem jeg er av og til, sier Jon Lech Johansen. — I fjor ble vi invitert til olympiaden i Beijing, fordi vi har kinesiske investorer. Det var ganske
morsomt. Du møter kinesiske milliardærer som roper: «Ahh, DVD-Jon!»
En merket mann: — Jeg blir minna på hvem jeg er av og til, sier Jon Lech Johansen. — I fjor ble vi invitert til olympiaden i Beijing, fordi vi har kinesiske investorer. Det var ganske morsomt. Du møter kinesiske milliardærer som roper: «Ahh, DVD-Jon!» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Da Jon Lech Johansen flyttet til San Francisco i 2005 — etter en nomadetilværelse som hadde ført ham fra hjembyen Lardal i Vestfold til en landsby i Frankrike og til den amerikanske surfebyen San Diego — skrev han en e-post til Apple, hvor han spurte om dataselskapet tilbød omvisningsturer i hovedkvarteret deres i Silicon Valley i Nord-California. Dagen etter ble han invitert til et lunsjmøte med Steve Jobs, grunnleggeren av Apple.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer