Pasta med ramsløk.
Pasta med ramsløk.Vis mer

Den er gratis, og den er kjempegod. Men en gang i juni er det slutt

Nesten alt blir bedre av ramsløk, skriver Andreas Viestad.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Lenge før noe annet er grønt, er de her. De første knallgrønne spydene stikker opp av bakken med en blanding av livslyst og raseri. For ei uke siden var de der ikke i det hele tatt. Nå er den vesle jordflekken fullstendig dekket av ramsløk. Man kan lukte dem når man går forbi. Det vil si, man går ikke forbi. Man stopper og plukker.

Ramsløk er blitt framstilt som en motegreie. Og det kan man skjønne når man leser om bærumsfruer som skaper trafikkaos når de går på ramsløksanking, når man ser enda et matfoto av en grå, ny-nordisk-mattallerken med en vakkert dandert bukett ville urter, når man finner bitte små glass med ramsløkpuré til nesten hundre kroner, eller tenker på at man selv slett ikke hadde hørt om ramsløk for ti år siden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn