Den er gratis, og den er kjempegod. Men en gang i juni er det slutt

Nesten alt blir bedre av ramsløk, skriver Andreas Viestad.

Pasta med ramsløk.
Pasta med ramsløk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lenge før noe annet er grønt, er de her. De første knallgrønne spydene stikker opp av bakken med en blanding av livslyst og raseri. For ei uke siden var de der ikke i det hele tatt. Nå er den vesle jordflekken fullstendig dekket av ramsløk. Man kan lukte dem når man går forbi. Det vil si, man går ikke forbi. Man stopper og plukker.

Ramsløk er blitt framstilt som en motegreie. Og det kan man skjønne når man leser om bærumsfruer som skaper trafikkaos når de går på ramsløksanking, når man ser enda et matfoto av en grå, ny-nordisk-mattallerken med en vakkert dandert bukett ville urter, når man finner bitte små glass med ramsløkpuré til nesten hundre kroner, eller tenker på at man selv slett ikke hadde hørt om ramsløk for ti år siden.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer