Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Den feteste festen

Kvinneidealet er atskillig tyngre på Big Girls Paradise enn på Londons vanlige klubber. Her møtes store jenter og deres beundrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- HAN ELSKET bilringene mine og kunne stirre på dem i timevis. Han ble så opphisset av den tjukke kroppen min at han fikk orgasme bare av å se på meg, forteller svenske Ulrika Collvin (29) om ekskjæresten Steve.

Hun tar en slurk rødvin og pudrer de nakne armene med glitter. I kveld skal hun på Big Girls Paradise, Englands ledende nattklubb for overvektige kvinner. Hun nekter å sitte hjemme og sture selv om hun har 30 kilo ekstra. Nå er det lørdag og fest, også for «tjukkasene», som hun kaller dem.

DET ER STILLE i gatene i området Monument. Bare raden av svarte taxier som kommer kjørende antyder at noe stort er på gang.

- Mincing Lane! Her er det, flirer Ulrika om gatenavnet som betyr hakket kjøtt.

- Det er litt kjøttmarked. Mange sultne menn.

Første gang Ulrika var på Big Girls Paradise var for halvannet år siden, da en amerikansk venninne på London-besøk introduserte henne for festkonseptet. I New York finnes det mange klubber for overvektige, mens de fleste klubbene i England er forbeholdt de tynne og trendy. Big Girls Paradise arrangeres månedlig i London og Cardiff, og mange av gjestene kommer langveisfra.

- 300 pund takk, krever Linda Koch, som spretter fram idet vi har passert de svartkledde dørvaktene.

Linda er partysjef og businesskvinne. Hun har fast håndtrykk.

- Jeg tar 15 pund for gjester og 300 pund for presse, forklarer hun.

- Et par fotografer behandlet jentene mine dårlig, som dyr på sirkus. En solgte bildene videre til et herreblad, og jeg fikk skikkelig trøbbel. Da bestemte jeg at pressefolk ikke får komme inn gratis.

Klubbkonseptet startet Linda i 1995, etter at hun hadde bodd i USA noen år.

- Jeg giftet meg med en amerikaner og ble skikkelig feit. Da jeg kom tilbake til London, ble jeg møtt med mange fordommer og mistrivdes på vanlige utesteder. Det er der ideen kommer fra, forteller hun.

DET ER HAPPY HOUR og folksomt ved baren. Kvinner med store kropper og lite klær. De fleste veier mellom 100 og 200 kilo, noen bortimot 300. De brystfagre har dyp utringning. Dem er det mange av.

- Her kan jeg være meg selv. Her blir jeg akseptert selv om jeg er tjukk. Jeg går aldri ut andre steder, sier Kiersten Batley, som feirer at hun blir 33 år i dag.

Hun har med seg ballong og venninne, og rundt bilringene har hun surret et belte hvor det står «Festen starter her».

Ved bordene sitter mennene. De fleste er slanke.

- Jeg foretrekker frodige kvinner. Det har jeg bestandig gjort. Hvorfor dra på en vanlig klubb hvor det kanskje er to for meg, når det vrimler av vakre kvinner her? spør David.

Han er nettopp kommet tilbake etter to år i Asia og er sultefôret på frodige skjønnheter.

- Jeg simpelthen elsker store kvinner, forteller Stephen Corkett, og borer ansiktet ned i de djeveltatoverte brystene til forloveden Sarah.

Han er et beinrangel på nesten to meter, og skjønner ikke hva som er tiltrekkende med tynne kropper.

JUSTIN TIMBERLAKE synger for fullt og får danseføttene til å røre på seg. Kvinnene rister på valkene, og mennene stirrer beundrende. Ingen føler seg for tykke til å danse. Ingen virker flaue over rumpene sine.

- Jeg føler meg nesten liten, jeg, innrømmer Ulrika, som er en av lettvekterne på dansegulvet.

Hun elsker å danse, har alltid vært aktiv og trener jevnlig på gymmen.

- Bare fordi jeg er overvektig tror folk jeg er lat. Fedme blir sett på som urent og som mangel på disiplin. Særlig i Skandinavia, hvor de fleste er slanke, er det mange som ikke tør å innrømme at de liker tykke kvinner, sier Ulrika, som flyttet til London for fire år siden og jobber for et skandinavisk tv-selskap.

Hun kommer fra en familie hvor alle er overvektige og har lært å akseptere kroppene sine. I Sverige fikk hun ofte kommentarer om at det var synd at ei så pen jente som henne var så tykk. I England, hvor fedme er mer utbredt, føler hun seg mer hjemme. Her står suksessrike, slanke menn i kø for å bli sammen med henne, både på Big Girls Paradise og på nettsida Big Beautiful Women, hvor hun er medlem.

- Jeg var en stund sammen med Tom, som har eget radioprogram på BBC 3. Han skriver om klassisk musikk for avisa The Guardian. Han elsker store operasangere og ble seksuelt opphisset av fettet mitt. Ekskjæresten min, Steve, kom fra en rik familie og vokste opp i et konservativt miljø. Gikk på de beste skolene. Hele oppveksten måtte han fortrenge lengselen etter store kvinner. Han faket til og med orgasmer med tynne kvinner. Da han møtte meg, ble han helt skjelven, så tent ble han. Det ble nesten for mye!

- HUN ER FANTASTISK vakker!

Tre kompiser i baren ser lengselsfullt på Ulrika, som vrikker på hoftene i takt med Outkast.

- Jeg er mann og liker selvsagt pene, slanke kvinner. Men fra et rent dyrisk instinkt tenner jeg mer på kurver, sier «D» som mener at spesielt fargede menn er glad i frodige kvinner.

- Vi har ikke blitt indoktrinert i tanken om det europeiske skjønnhetsidealet. I afrikansk kultur er store bryster, store rumper og store lepper idealet. Jeg liker ikke å analysere hvorfor jeg foretrekker store damer. Det er min preferanse, ikke en fetisj.

- Flere menn synes jeg er for tynn. De vil gjerne at jeg skal legge på meg 20 kilo, forteller Ulrika, og bestiller en kaloririk cubanita i baren.

- Det finnes menn som fôrer kvinnene sine i senga til de blir 400- 500 kilo. Såkalte «feeders». Det er ganske sykt, mener hun.

Alle kjærestene hennes har vært slanke. Ikke fordi hun har noe imot tykke menn, men det har nå alltid vært sånn, Dessuten er det mer praktisk.

- Det blir komplisert å ha sex dersom begge er tykke, sier hun og skåler.

- TYKKE KVINNER er mer vennlige. Ikke så falske, hevder Tony Daly, som har en øl i den ene hånda og et blondt bombenedslag i den andre.

- Ikke at jeg vanligvis har problemer med å sjekke kvinner, altså, legger han raskt til.

Plutselig vender hodene i baren seg som dominobrikker. Fire fargede kvinner med store smykker og minimale gevanter har ankommet.

- Store kvinner er sensuelle. Vi er sexy, sier Karina Thomas, og peker på søsteren Loretta.

- Vi er ikke her for å sjekke menn. Vi er her for å ha det gøy.

- Fete jenter har det fetest på fest!

magasinet@dagbladet.no

Fordomsfritt: På Big Girls Paradise er ingen for store for bare overarmer eller miniskjørt. Her slipper kvinnene å føle seg uvel fordi folk stirrer på valkene deres.
Annonserer stort: Det er ikke vanskelig å finne veien til paradis. Festene arrangeres i London en gang i måneden, og opptil 500 personer deltar hver gang.
Big is beautiful: - Det er sexy med former, mener Karina Thomas som vekker oppsikt når hun ankommer klubben.
Danseløve: Ulrika Collvin viser at hun er i god form selv om hun er overvektig.
Godt utrustet: Syltynne Stephen Corkett er glad forloveden Sarah Murphy har runde former. Han har aldri likt tynne kvinner.
Stor og stolt: - Bare fordi man er tykk, trenger man ikke gi blaffen i utseendet. Man må gjøre det beste ut av det man har, mener Ulrika Collvin (29).
Små menn: På dansegulvet svinger store kvinner seg med små, slanke kavalerer. Det er få personer på Big Girls Paradise under hundre kilo bortsett fra mennene.
Festløve: Kiersten Batley kunne ikke tenke seg et bedre sted å feire 33-årsdagen. Her kan hun være seg selv og ha det gøy blant likesinnede.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!