<strong>Landkrabbe:</strong> Odd Børretzen (85) har tilbrakt sommeren i seilbåt på sjøen i over 65 år. I år er ikke helsa god nok. Han må holde seg på land. - Det er er rart, som å tilhøre en helt annen menneskerase, sier han. Foto: Jørn H. Moen /Mikkel Moen Larsen/ Dagbladet
Landkrabbe: Odd Børretzen (85) har tilbrakt sommeren i seilbåt på sjøen i over 65 år. I år er ikke helsa god nok. Han må holde seg på land. - Det er er rart, som å tilhøre en helt annen menneskerase, sier han. Foto: Jørn H. Moen /Mikkel Moen Larsen/ Dagbladet Vis mer

Den gamle mannen uten havet

Det er den første sommeren Odd Børretzen (85) ikke kan seile. Han skulle gjerne sagt at han synes det er helt «all right».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nå tilhører jeg en helt annen menneskerase, sier Odd Børretzen.

Han har akkurat satt spaserstokken fra seg og forsiktig knekt sin lange kropp ned i en stol på uteserveringa i småbåthavna hjemme i Holmestrand. Han har bestilt seg en øl, han har tatt en slurk og han har pekt mot der seilbåten hans pleier å ligge. «St. Pierre» er ikke der nå. Sønnen hans har henne.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer