Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Den gamle mannen uten havet

Det er den første sommeren Odd Børretzen (85) ikke kan seile. Han skulle gjerne sagt at han synes det er helt «all right».

Landkrabbe: Odd Børretzen (85) har tilbrakt sommeren i seilbåt på sjøen i over 65 år. I år er ikke helsa god nok. Han må holde seg på land. - Det er er rart, som å tilhøre en helt annen menneskerase, sier han. Foto: Jørn H. Moen /Mikkel Moen Larsen/ Dagbladet
Landkrabbe: Odd Børretzen (85) har tilbrakt sommeren i seilbåt på sjøen i over 65 år. I år er ikke helsa god nok. Han må holde seg på land. - Det er er rart, som å tilhøre en helt annen menneskerase, sier han. Foto: Jørn H. Moen /Mikkel Moen Larsen/ Dagbladet Vis mer

- Nå tilhører jeg en helt annen menneskerase, sier Odd Børretzen.

Han har akkurat satt spaserstokken fra seg og forsiktig knekt sin lange kropp ned i en stol på uteserveringa i småbåthavna hjemme i Holmestrand. Han har bestilt seg en øl, han har tatt en slurk og han har pekt mot der seilbåten hans pleier å ligge. «St. Pierre» er ikke der nå. Sønnen hans har henne.

Børretzen er heller ikke der han skal være. Han skulle vært i båten. Han har vært i båt om sommeren i over sekstifem år. Fra han var tyve jobbet han på skip i sju år. Ja, han er båt for så mange som elsker tekstene hans. Særlig etter den der evinnelige måkesangen.

-Hver sommer har jeg vært en som har seilt langs kystene her, og så har jeg ligget i havnene, og så har folk spasert på bryggene og tittet ned på de fine båtene. Tittet ned på meg, og jeg har sittet i cockpit med min morgenkaffe og vinket opp til dem. Men nå er jeg en av dem som går der oppe og titter ned. En helt annen rase.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?