Den gamle mannen uten havet

Det er den første sommeren Odd Børretzen (85) ikke kan seile. Han skulle gjerne sagt at han synes det er helt «all right».

Landkrabbe: Odd Børretzen (85) har tilbrakt sommeren i seilbåt på sjøen i over 65 år. I år er ikke helsa god nok. Han må holde seg på land. - Det er er rart, som å tilhøre en helt annen menneskerase, sier han. Foto: Jørn H. Moen /Mikkel Moen Larsen/ Dagbladet
Landkrabbe: Odd Børretzen (85) har tilbrakt sommeren i seilbåt på sjøen i over 65 år. I år er ikke helsa god nok. Han må holde seg på land. - Det er er rart, som å tilhøre en helt annen menneskerase, sier han. Foto: Jørn H. Moen /Mikkel Moen Larsen/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå tilhører jeg en helt annen menneskerase, sier Odd Børretzen.

Han har akkurat satt spaserstokken fra seg og forsiktig knekt sin lange kropp ned i en stol på uteserveringa i småbåthavna hjemme i Holmestrand. Han har bestilt seg en øl, han har tatt en slurk og han har pekt mot der seilbåten hans pleier å ligge. «St. Pierre» er ikke der nå. Sønnen hans har henne.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer