Du leser nå Dagbladet Pluss

- Den gravende journalistikken har en pris. Vi levde under et konstant høyt konfliktnivå. Det ble rettet søksmål mot oss hele tiden.

Tonje Steinsland har gravd fram saker i 26 år. Det har til tider kostet. 

FORTSETTER: Det blir likevel gjensyn med «Vårt lille land» i 2017. – Folk har lyst til å høre om det ekte livet. Det er helt ufattelig hva vanlige liv inneholder av prøvelser og seire, sier programleder Tonje Steinsland. Her med storpuddelen Wallis.
 Foto: LARS EIVIND BONES
FORTSETTER: Det blir likevel gjensyn med «Vårt lille land» i 2017. – Folk har lyst til å høre om det ekte livet. Det er helt ufattelig hva vanlige liv inneholder av prøvelser og seire, sier programleder Tonje Steinsland. Her med storpuddelen Wallis. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

Intervjuet skulle handle om krisen i TV 2. Om de 350 millioner kronene som måtte spares og 177 årsverkene som måtte bort. «Vårt lille land», dokumentarprogrammet hvor Tonje Steinsland er programleder og redaksjonsleder, ble et av ofrene. «Programmet settes på pause i minst ett år», var den første beskjeden fra ledelsen. Men noen mennesker har utholdenhet som et lokomotiv.

–«Vårt lille land» fortsetter, det kommer en ny sesong til høsten. Bare i en nedskalert versjon, sier Tonje Steinsland.

Hun sitter rakrygget i hjørnet av Kafé Bristol, og beskriver fjoråret som en thriller. Samtidig som programmet hennes samlet 405000 seere i snitt hver søndag, forsvant halvparten av redaksjonen ut gjennom TV 2-dørene. Tonje gikk i møte etter møte for å overbevise kanalen om å berge det som var igjen.