Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Den nye Jackie Kennedy

Frankrikes nye førstedame er best med klærne på.

MEST KJENT er hun kanskje for nakenbildet.

Det hjemsøkte Frankrikes førstedame som et spøkelse fra fortida, akkurat i det hun skulle følge sin mann, president Nicholas Sarkozy, på statsbesøk til Storbritannia.

Da nyheten kom om at auksjonshuset Christie\'s skulle selge svart-hvitt-bildet av en ung Carla Bruni (40), reagerte hun slik:

- Utrolig upassende og vondt, sa hun om mediestormen.

Men det finnes som kjent ikke dårlig vær ...

RYKTENE I MOTEVERDENEN ville nemlig ha det til at den tidligere supermodellen og plateartisten hadde gjort seg flid med å pakke kofferten før overnattingsbesøket.

Det betalte seg. Da hun landet på Heathrow i mars i år, ulastelig antrukket i Christian Dior fra topp til tå, stjal hun fullstendig oppmerksomheten fra sin mann.

Britiske journalister kappskrev om å skryte den franske presidentfruen opp i skyene så snart hun hadde satt sine føtter på britisk jord.

TOK BRITENE MED STORM: Midt oppi alt oppstyret rundt nakenbildet av Carla Bruni som gikk på auksjon, ankom presidentfruen Storbritannia i upåklagelig stil. AFP PHOTO/SHAUN CURRY
TOK BRITENE MED STORM: Midt oppi alt oppstyret rundt nakenbildet av Carla Bruni som gikk på auksjon, ankom presidentfruen Storbritannia i upåklagelig stil. AFP PHOTO/SHAUN CURRY Vis mer

«Nicholas Sarkozys forførelse av britene startet i går klokka 11.26, da flyet hans landet på Heathrow. Han hadde med seg sin siste erobring, Carla Bruni. Mange av oss bestemte oss for at hvis vi skulle bli forført av noen, ville vi heller bli forført av henne», skrev Andrew Gimson på forsida av Daily Telegraph.

«Vi har å gjøre med en Jackie O eller mer en Audrey Hepburn, eller kanskje et snev av Diana», skrev Robert Hardman i avisa Daily Mail.

Nakenbildet syntes nesten glemt.

FRA Å VÆRE STORPOLITIKKENS Bonnie & Clyde, hviskes det nå om at Frankrike har fått et nytt superpar.

Sarkozy hadde ikke rukket å være president i mer enn knapt halvår, da det lenge omtalte bruddet mellom ham og hans andre kone Cecilia ble et faktum høsten 2007.

Bare tre og en halv måned senere, i februar i år, giftet han seg for tredje gang. Denne gang med Carla Bruni, en supermodell med et noe frynsete rykte og en fortid med Mick Jagger.

Men med Bruni ved sin side kan det virke som om vinden har snudd for den upopulære presidenten og Frankrikes svar på Angelina og Brad.

- Hun får han til å framstå som mer attraktiv, mer moderne, sier en nær venn og politisk rådgiver.

image: Den nye Jackie Kennedy

- Frankrike trenger det, sier han.

Fra rekordlave 32 prosents oppslutning på meningsmålingene i mai, har Sarkozy ufortrødent fortsatt å bygge seg opp som en internasjonal statsmann.

I juni tok Sarkozy og Bruni-Sarkozy imot president George W. Bush og kona Laura. I juli tok han over presidentskapet i EU.

Samme måned var han vertskap for Middelhavsunionen, et nytt politisk fora som samlet både Israels Ehud Olmert, palestinernes Mahmoud Abbas og Syrias Bashar al-Assad rundt samme forhandlingsbord.

Og mens Sarkozy mottar statsledere fra hele verden, står fru Sarkozy ved hans side og mottar stående ovasjoner for klesstilen. Mer enn en gang er hun blitt sammenlignet med Grace Kelly, prinsesse Diana og Jackie Kennedy.

I ET FERSKT portrettintervju med det amerikanske magasinet Vanity Fair, legger ikke den italienskfødte skjønnheten skjul på at hun liker sammenligningen med den tidligere amerikanske presidentfruen og moteikonet.

- Hun var så ung og moderne, og selvsagt, mer eller mindre ubevisst, så vil jeg heller framstå som Jackie Kennedy enn for eksempel Madame de Gaulle. Hun var mye mer som den klassiske franske kvinnen som holder seg i bakgrunnen, sier Carla Bruni-Sarkozy til magasinet.

Fra sikre hold hevder Vanity Fair også å ha hørt at Frankrikes førstedame har gitt sin mann et og annet tips til hva han bør ha på seg. Blant annet har hun fått ham til å vrake Rolex-klokka i gull til fordel for en mer nøytral Patek Philippe.

MEN DETTE kunne bare skjedd i Frankrike, synes amerikanske journalister å mene: Date en supermodell, dra på ferie til Egypt, for så å gifte seg etter tre måneder.

- Hemmelig bryllup?! fnøs amerikanske politiske tv-journalister, da vielsen ble kjent i vinter.

Og da er verken sexappeal eller de flørtende sangtekstene på hennes nye plate nevnt.

Det hele blir for mye for amerikanerne, mener den New York-baserte moteskribenten Meenal Mistry.

- Jeg tror at hvis vi hadde med en skjønnhet som Carla å gjøre, ville det blitt et problem. Motparten ville brukt det som et våpen, kandidatens moral ville bli trukket i tvil. Uansett hva kvinnen har oppnådd ville hun blitt sett på som en trofékvinne. Han ville blitt sett på som en mann som vil ha og trenger en trofékvinne, siterer magasinet Newsweek.

CARLA BRUNI-SARKOZYS motstykke i amerikansk politikk er den tidligere bibliotekaren Laura Bush, eventuelt Michelle Obama eller Cindy McCain. Alle kvinner med pen manikyr, perlekjede og tekkelige drakter.

Kanskje var det derfor med et snev av misunnelse at president Bush under Paris-besøket i juni, midt i pressekonferansen sa:

- Det var virkelig flott å møte din kone. Hun er virkelig en smart, dyktig kvinne, og jeg kan se hvorfor du giftet deg med henne, sa Bush.

ET HALVT ÅR inn i jobben hun egentlig ikke vil ha - jobben som Frankrikes førstedame - forsøker Carla Bruni-Sarkozy å finne noen passende arbeidsoppgaver.

- Jeg er ser etter noe meningsfullt å gjøre. Jeg får massevis av informasjon om hva jeg kan gjøre for kultur, for barn, utdannelse og vanskeligstilte. Men jeg trenger å studere dette nærmere, sier hun til Vanity Fair.

Carla Bruni-Sarkozy, fra før av velkjent med paparazzier og medieoppmerksomhet, sier hun ikke skjønte omfanget og konsekvensene av å bli sammen med Sarkozy. En mann hun sier hun falt for fra første øyeblikk.

- Min feil er at jeg ble vilt forelsket og ikke vurderte hvor stort dette ville bli, sier Frankrikes førstedame.

TOK BRITENE MED STORM: Midt oppi alt oppstyret rundt nakenbildet av Carla Bruni som gikk på auksjon, ankom presidentfruen Storbritannia i upåklagelig stil.
<B>UTEN EN TRÅD:</B> Dette bildet tatt av Michel Comte ble lagt ut for auksjon hos Christie\'s i New York i vår. Bildet gikk for 450 000 kroner.
<B>«SKANDALØST»:</B> Bildene av Sarkozy og hans modellkjæreste hånd i hånd i Egypt skapte skandale rundt juletider.
<B>FRU FRANKRIKE:</B> Her kysser Sarkozy sin kone idet hun ankomer feiringen av den franske nasjonaldagen.
<B>OMFAVNET:</B> Carla Bruni-Sarkozy og det frigitte Farc-gisselet Ingrid Betancourt på flyplassen utenfor Paris 4. juli.
<B>FIKK SKRYT AV BUSH:</B> Da George W. Bush var på besøk i Frankrike i juni, benyttet han anledningen til å skryte av Sarkozyz kone under pressekonferansen.
<B>SOM JACKIE O:</B> I intervju med Vanity Fair forteller Carla Bruni-Sarkozy at hun gjerne vil være som Jackie O.
PÅ DEN RØDE LØPEREN: Carla Bruni-Sarkozy under en mottakelse på Israels Ben Gurion-flyplass nær Tel Aviv.
<B>PLATEARTIST:</B> Her er Frankrikes førstedame under lanseringen av plata «Comme si de rien n\'etait» som kom i forrige måned.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media