Den nye «ungkaren»

Stig Kjos har aldri praktisert baking i noen særlig grad, men det er fordi ungkaren ikke har hatt noen å bake for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Navn: Stig Kjos

Alder: 31 år

Aktuell: Ungkar i TVNorges nye utgave av¨«Ungkaren»

Bor: St.Hanshaugen, Oslo

Hvor reiste du sist?

- Barcelona. Jeg elsker Barcelona, som har en god blanding av feriefølelse og storbyliv. Byen har en fantastisk atmosfære med bra shopping, mat og kultur. Nærmere sommeren er det bra å blande inn litt strandliv også.

Hva er ditt favorittreisemål?

- Australia og Thailand. Jeg har bodd og studert noen år i Sydney, og har vært tilbake der to-tre ganger i seinere tid. Thailand er bare helt utrolig og fascinerende med en laid back holdning. Der kan jeg virkelig slappe av med god og sterk thaimat. Jeg må også få si at jeg er blitt veldig glad i Sør-Afrika, som minner litt om en blanding av Australia og Sør-Europa.

UNGKAREN 2008: Stig Kjos og damene som kjemper om ham. Foto: TVNORGE
UNGKAREN 2008: Stig Kjos og damene som kjemper om ham. Foto: TVNORGE Vis mer

Og i Norge?

- Utvilsomt Sørlandet om sommeren og fjellet på vinteren. Jeg er samtidig veldig glad i bylivet, trives veldig godt i Oslo, spesielt om sommeren.

Hvilket sted drømmer du om å reise til?

- Vietnam. Har hørt veldig mye bra om det, så jeg kommer nok til å dra dit så snart muligheten byr seg. Tror det er litt som Thailand var før den store turismen kom til landet. Det vil si enda billigere, gjestfrie mennesker, litt færre nordmenn og ikke minst engelskmenn.

Tenker du på miljøet når du flyr?

- Ja, det gjør jeg selvfølgelig, men jeg tror samtidig at fly er den mest effektive måten å transportere mennesker på, spesielt på lengre avstander. Det er viktig at flybransjen fokuserer på å øke sitt belegg, det vil si å fylle setene samtidig som de investerer i nyere, mer miljøvennlige flytyper.

Hva driver du med i fritida?

- Prøver å være mest mulig sammen med venner. Besøker også familien så ofte jeg kan, noe jeg til tider er litt for dårlig til. Siden jeg har vært singel en stund, blir det ofte seine dager på jobb. Legger også inn ei treningsøkt noen dager i uken.

Den nye «ungkaren»

Hva løper du 60-metern på?

- Det har jeg ingen anelse om faktisk. I puberteten var jeg langt mer opptatt av hva jentene hadde på seg i gymmen. Men innen minuttet så er vel mye gjort.

Hvilken idrett mestrer du best?

- Jeg må vel svare golf siden jeg er medeier i en golfbane. Men jeg blir vel aldri fornøyd og er usikker på om jeg noen gang kan si at jeg mestrer det.

Hva tar du med deg på hyttetur?

- Jeg prøver å se sporty ut, så «Dæhlie-drakta» er selvskreven. Også er jeg veldig sosial, så mange venner og god vin hører med.

Hva er favorittsysselen på hyttetur?

- Åååh, det må være brettspill. Jeg elsker å engasjere folk, så en sosial lek er bra. Klarer ikke å være på hyttetur med folk som ikke vil delta på ting.

Hva slags bøker liker du?

- Jeg leser en del krimromaner, spesielt på ferie og når jeg ønsker å slappe av og koble ut. Jeg er midt i Stieg Larssons «Jenta som lekte med ilden». Svensker er faktisk ganske flinke til å skrive krim, jeg liker også Henning Mankell. «Engler og Demoner» til Dan Brown er en favoritt. Og Gudfaren har jeg sikkert har lest sju ganger.

Hvor mange steder har du bodd?

- Jeg har faktisk bodd 15-16 steder i mitt liv, ti av disse er rundt omkring i Oslo. Har bodd alt på fra Vålerenga og Tøyen til Majorstua og nå St. Hanshaugen, der jeg trives svært godt.

Baker du kaker selv? Fra pose eller fra bunnen?

- Har en mor som er ufattelig god til å bake. Jeg har muligens arvet noe av dette, men har vel aldri praktisert det i noen særlig grad. Problemet er vel at jeg har få anledninger til å bake til andre enn meg selv. Så for å svare på spørsmålet så må det nesten bli nei, og i tilfelle jeg skulle ta opp bakingen så må det bli fra pose, tipper jeg!

Hvilke fem ting redder du hvis det skulle begynne å brenne?

- 1. Bildet av Peter Shilton og meg sammen fra golfbanen i London. 2. Mobilen så jeg kan ringe brannvesenet. 3. Tv-en. 4. Fjernkontrollen. 5. Og en banan mens jeg venter.

Hvor kjøper du møblene dine?

- Varierer litt, men har en del fra Ikea, Tannum, Room og Fine Design. Prøver å blande litt stilarter.

Hva var det siste du fiksa sjøl?

- Er vel ikke akkurat noe utpreget handyman, men har gjort et par småting, blant annet satt opp fliser på kjøkkenet og montert vifte på badet. Mener også at jeg spikret opp en gulvlist for litt siden.

Hva gjør du rett før gjestene kommer?

- Kommer helt an på hvem som skal komme, men jeg sjekker at sveisen står rett og at tennene skinner. Kommer mamma på besøk så passer jeg på å vanne blomsten jeg fikk av henne sist hun var innom. Hun har nesten alltid med seg blomster, så da må jeg bevise at jeg klarer å holde dem i live.

Hva kommer aldri inn i din leilighet? - Sjiraff og vegg-til-vegg teppe. Jeg vil vel aldri invitere en kleptoman heller.

Denne saken står på trykk i dagens Søndag. Les flere saker fra søndagsmagasinet ved å klikke på linken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer