Den store kakedagen

Hva blir 17.mai-feiring uten laks, roastbiff og fristende kaker? Ikke helt den samme, mener Arne Brimi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIANVANG: Etter flere tiår som kjøkkensjef på Fossheim turisthotell er det noen retter Arne Brimi alltid vil huske. Den hjemmestekte roastbiffen er en slik rett. Et populært innslag på 70-tallets koldtbord. Og fortsatt festmat.

- Det er nok litt forskjellig hva folk spiser på nasjonaldagen, men personlig forbinner jeg feiringen med laks og kaker. Og en god roastbiff, sier Brimi.

Han lager et raust brett med roastbiff til forrett, og går i gang med hovedretten. Pannestekt laksefilet - servert med asparges og kald gressløksaus.

- Dette er en egenkomponert saus som er svært enkel. Den er som et slags urtesmør, og kan lages lenge i forveien. Når du har den varme fisken over smelter sausen, sier Brimi. Han oppfordrer til å bruke vårens råvarer.

- De norske aspargesen er gode på smak. Er man heldig er de første snart i butikken. I hvert fall om finværet fortsetter på Østlandet, sier Brimi.

Norske asparges kan høstes fra slutten av mai blant annet på Hvasser i Vestfold. Hvis ikke får man ta til takke med spanske eller belgiske.

Kokken på Vianvang er for tida i gang med ny innspilling av matprogrammet Brimi og Lian på TV2. Og fra kollega Lars Lian snapper Brimi opp to gode ideer til festmåltidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer