KABAL: En kan bli så sliten av planlegge ferie at en trenger ekstra ferie etter at ferien er ferdig, mener artikkelforfatter Trude Ringheim. Her fra Puerto Rico, Gran Canaria. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET
KABAL: En kan bli så sliten av planlegge ferie at en trenger ekstra ferie etter at ferien er ferdig, mener artikkelforfatter Trude Ringheim. Her fra Puerto Rico, Gran Canaria. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADETVis mer

Den store norske feriekabalen

Ikke rart skilsmissebarn er slitne når sommeren er over.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Typisk norsk? Det er å ha ferie. Mange ferier. Hvert år. Og lange ferier, gjerne i utlandet og gjerne stadig lenger unna, for eksempel i Thailand, Brasil eller i USA. Men også på hytta, der vi også var i fjor. Vi nordmenn trenger nemlig flere og flere ulike typer ferier, har vi funnet ut. Vi elsker å reise, vi elsker å shoppe, vi elsker å kjenne sola på kroppen. Ut på tur, aldri sur, det er oss.

For sommeren forventer vi en avslappende familieferie der hensikten er å lade batteriene som det heter, og styrke samholdet og kreftene. Men vi har ofte også ønsker om opplevelsesferier der vi sykler, padler og bestiger nye topper.

I tillegg til den lange, gode sommerferien, kommer selvsagt mor på jentetur-ferie, far på ski- eller golftur, mor og far på helge-svipptur for å pleie forholdet slik at det ikke går til helvete, men forresten, langhelger regnes vel ikke som ferie. Og ikke å forglemme: Ei lita ukes storbyferie med Norwegian til Roma, Praha eller NYC må vi i hvert fall unne oss.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn