Den store skinnhelligheten

Norske kjendiser er i mot pels, ihvertfall når det ikke er kuldegrader.

PELSHATET VOKSER etter at TV 2 i går sendte den gruoppvekkende pelsdokumetaren der dyr ble flådd levende for å bli varme klær til forfengelige folk. Tårene dogget til tv-skjermene og nå raser folket mot pelskåpa. Eller, vent nå litt. Det er vondt å se flådd pelskåpe, men likevel, den er nå så deilig og varm og dyr og fin. Det er ikke alle som synes det er så lett å gi sitt uforbeholdne nei til pels, viser det seg. Det er like lite politisk korrekt å gå med pels ute, som det er å røyke en sigarett inne. Hvordan skal man klare å snike seg inn i kåpa da? Å STEMME VED SAMETINGSVALGET kan alle gjøre, det hjelper kanskje? Å påberope seg tilhørighet til en annen urbefolkning kan også være en ide. Andre sier at de er både for og imot, noen ganger er det all right, lissom, mens TV-vertinne Dorthe Skappel innrømmer sin svakhet for det deilige, myke og varme: - Jeg bruker kanskje pels oftere enn jeg burde. Men jeg bruker bare lammeskinn. Jeg har en boa av rev, men den henger bare i skapet. Skappel er tilbake på TV til helga etter akeulykken for noen dager siden. Og på «God kveld Norge» kommer hun sikkert ikke til å vise seg i pels. Fordi pelsdyr som brukes bare av og til og som henger innerst i skapet har det best. Filmskaper Vibeke Løkkeberg er engasjert i krigen mot Irak, og synes dyr og deres pels blir litt sånn smått i forhold. - JEG HAR MINK, men jeg bruker den bare når det er veldig kaldt, sier Løkkeberg. Hun synes det er verre at Bush planlegger å «flå» levende mennesker i Midtøsten, som hun sier. Og Bush bruker sikkert pels når det er varmt også, han. Tidligere forbrukerråd Kristin Moe er innmari sinna etter gårsdagens program. Hun syntes det var «helt for jævlig» og ble helt matt. - For noen helvetes sadister som kan slakte uskyldige, tillitsfulle dyr. Jeg har en gammel pels som er det eneste som hjelper i sprengkulda. Myndighetene må gripe inn, det nytter ikke å skylde på at dette er kulturelt betinget, avslutter en lettfrossen Moe. Det er kanskje best om myndighetene venter til sommeren da? Synes du det er greit å være imot pels, untatt når det er iskaldt, god skapplass og krig i Irak? Delta i pelsdebatten!

HAR BOAEN INNERS I SKAPET:</B> Da er det vel greit? Dorthe Skappel har av og til litt dårlig samvittighet for sitt pelsbruk.
BRUKER IKKE PELS PÅ SOMMEREN:</B> Vibeke Løkkeberg er mer opptatt enn krigen i Irak enn pels, og dessuten bruker hun bare minken sin når det er kaldt.
FROSSENPINN:</B> Kristin Moe er sjokkert etter gårsdagens pelsprogram. Selv bruker hun bare pels når det er kuldegrader.
UNISONT NEI!</B> Pelsbikini sier de fleste nei til.