Vendepunktet: Mellom tommelen og pekefingeren kjente jeg et brettet, tjukt papir, og dro det opp fra innerlomma. Og kvelden ble ikkke den samme, skriver Kjartan Brügger Bjånesøy.
Vendepunktet: Mellom tommelen og pekefingeren kjente jeg et brettet, tjukt papir, og dro det opp fra innerlomma. Og kvelden ble ikkke den samme, skriver Kjartan Brügger Bjånesøy.Vis mer

Den svarte dressen

Det er slutt på tida da mørk dress var det samme som fest, skriver Kjartan Brügger Bjånesøy

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Da er det høysesong for selskapeligheter, og den svarte dressen kommer igjen ut av skapet. Jeg har bare én, og det er alltid like stas å løfte hengeren av garderobestanga, kjenne tyngden av dressen, passe på at den glatte buksa ikke glir av. Børste dressen fri for støv, legge den forsiktig på senga, og ta et kjapt overblikk mens det samme spørsmålet kommer: Burde den ikke sendes på rens?Nei, den holder noen runder til. «Jeg leverer den inn etter jul og nyttår», jeg tenker det samme hvert år.

Nå var det straks klart for fest igjen. Men først litt banning over det ene dyre sokkeparet jeg jevnlig kjøper, men aldri finner når det virkelig gjelder. Finner i hvert fall to like, det er da noe. Tar på nystrøken skjorte og blankpussede sko som lager lyd over gulvet. Kjenner på tryggheten av at mørk dress aldri slår feil, så sikker på valget at den til og med kan få meg til å vippe lett framover på tåballene. Tenker at det ikke er mange år før hendene mine møtes naturlig på ryggen i denne vippeposisjonen. Og hva med følelsen av å leke voksen, hvor gammel må jeg bli før den gir seg?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn