- Den tomme tida er truende. Den viser at det er opp til oss å stake ut kursen

Når skal vi rekke å kjede oss?

UTMATTENDE: Vår tids nærmest tvangsmessige forestilling om at livet hele tida må fylles med opplevelser for å ha verdi, er utmattende. For store som små, skriver Einar Øverenget. Foto: AGNETE BRUN
UTMATTENDE: Vår tids nærmest tvangsmessige forestilling om at livet hele tida må fylles med opplevelser for å ha verdi, er utmattende. For store som små, skriver Einar Øverenget. Foto: AGNETE BRUN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Magasinet): Sommertida er tida for noe annet. Tida går, som vanlig, men den skal fylles med noe annet. Men kanskje vi ikke skal fylle den helt, men også la det være igjen litt. Litt tom tid.

En skremmende tanke, kanskje, men det kan hende det er godt for oss mennesker å få øye på tida i ren form. Vår tids nærmest tvangsmessige forestilling om at livet hele tida må fylles med opplevelser for å ha verdi, er utmattende. For store som små.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer