Den var en gang da du ikke trengte å selge deg selv

Ikke var det så viktig å smile heller.

NYE TIDER: Du trengte ikke smile med en kritthvit tanngard for åv være tømmerhogger før i tida. Det holdt å felle trær. Foto: NTB Scanpix
NYE TIDER: Du trengte ikke smile med en kritthvit tanngard for åv være tømmerhogger før i tida. Det holdt å felle trær. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Takk for handelen og ha en hyggelig dag», sier mannen bak disken til meg. Jeg har kjøpt ei avis og en bolle. Han smiler som om han uttrykker oppriktig glede over vår lille transaksjon, som om jeg er det første mennesket han har sett de siste hundre dagene.

Smilet er bredt og det henger litt for lenge igjen i ansiktet. En bolle og ei avis er ikke verdt et slikt smil. Jeg smiler tilbake, like bredt og like lenge. Som for å uttrykke at jeg ser ham, at «jo da, du er bra».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer