Du leser nå Dagbladet Pluss

Den var en gang da du ikke trengte å selge deg selv

Ikke var det så viktig å smile heller.

NYE TIDER: Du trengte ikke smile med en kritthvit tanngard for åv være tømmerhogger før i tida. Det holdt å felle trær. Foto: NTB Scanpix
NYE TIDER: Du trengte ikke smile med en kritthvit tanngard for åv være tømmerhogger før i tida. Det holdt å felle trær. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Takk for handelen og ha en hyggelig dag», sier mannen bak disken til meg. Jeg har kjøpt ei avis og en bolle. Han smiler som om han uttrykker oppriktig glede over vår lille transaksjon, som om jeg er det første mennesket han har sett de siste hundre dagene.

Smilet er bredt og det henger litt for lenge igjen i ansiktet. En bolle og ei avis er ikke verdt et slikt smil. Jeg smiler tilbake, like bredt og like lenge. Som for å uttrykke at jeg ser ham, at «jo da, du er bra».

Tidligere var folk som sto bak en disk ofte fullstendig uforutsigbare. De kunne virkelig være sure. Nå er det lutter glede. Det smiles, takkes, neies og bukkes i ett eneste kjør, og nordmenn av alle kulører er blitt like vennlig som svensker.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.