Kjærlighet: Et tilsynelatende paradoks ved kjærlig­heten til grønnsaker, er at den er sterkest blant kjøttetere. Foto: Mette Randem
Kjærlighet: Et tilsynelatende paradoks ved kjærlig­heten til grønnsaker, er at den er sterkest blant kjøttetere. Foto: Mette RandemVis mer

Den viktigste grunnen til at jeg ikke er vegetarianer, er at jeg elsker grønnsaker

Og gode grønnsaker trenger dyr.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Å høre vegetarianere snakke om mat kan minne om praten til konservative religiøse. De som snakker om synd, og ikke om tilgivelse, nestekjærlighet, tro, håp. Vegetarianerne snakker gjerne mer om kjøtt enn om grønnsaker.

Nylig var jeg invitert til å holde en tale om mitt forhold til mat i et vekkelsesmøte for vege­ta­ri­anere. Det er alltid interessant å være en del av en krets som ikke er ens egen – å se verden fra et annet perspektiv. Og å spise andres mat.

I dette tilfellet deilig vegansk mat, som skilte seg fra annen grønnsakmat jeg har spist ved at det var erstatningskjøtt i alle retter. Sommerruller med biter av soya. Moussaka med «kjøttdeig» av soya. Tilslørte bondepiker med et slags kremaktig skum – kunne det være soya? Hvis du liker teksturen av farse, men ikke smaken av kjøtt eller vissheten om at du spiser et dyr, er det midt i blinken.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn