Denne ingrediensen hever enhver pastasaus

Andreas Viestad slår et slag for ansjosen.

UNDERCOVER: Ansjosen fungerer best når den opererer som skjult smaksagent. Her i pasta med brokkoli. Foto: Mette Randem.
UNDERCOVER: Ansjosen fungerer best når den opererer som skjult smaksagent. Her i pasta med brokkoli. Foto: Mette Randem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På den vesle vinbaren Bar Lardo i Oslo har de ikke mye mat. De har spekemat fra Indre Oslo Matforedling. Og hvis du ikke vil ha kjøtt, ja, da kan du bestille fisk. Og det er nettopp det jeg gjør. Et par minutter etter får jeg en hel boks med ansjos, veltet over på en fjøl, servert med en halv sitron og litt brød. Det er et lite, veldig salt måltid. Nydelig, vil jeg si. Men den slags som lett gjør at du ender opp ganske tørst, eller, som meg, med å drikke øl i en vinbar. Og det vekker en viss oppsikt. Kvinnen som sitter ved siden av meg, stirrer på brettet med skrekkblandet skrekk.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer