Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Denne sitrussalaten passer perfekt til ribba

Eller hva med andebryst med appelsin og frisk rødkål? Andreas Viestad gir deg oppskriftene.

BRUK BÅDE KJØTTET OG SKALLET: Den friske, syrlige appelsinen skjærer gjennom fettet, en oppkvikkende hvilestein midt i all fråtsingen. Foto: Mette Randem
BRUK BÅDE KJØTTET OG SKALLET: Den friske, syrlige appelsinen skjærer gjennom fettet, en oppkvikkende hvilestein midt i all fråtsingen. Foto: Mette Randem Vis mer

Appelsinen er julas tause vitne, den litt syrlige, søte observatøren til julematens galskap. Den er en sol midt i alt mørket: lett og frisk, der nesten alt annet er tungt og salt. Beskjeden er den også. Den trenger seg ikke på. Den bare ligger der, i kurven sin, i tilfelle vi ønsker å trøstespise litt, sånn innimellom all den andre maten. Det er et mysterium at vi ikke gir den mer plass. Uten appelsin – eller dens lille fetter klementinen – er ikke høytida komplett. Men vi bruker den ikke. Vi lager nesten ikke mat med appelsinen, selv om den har akkurat den syrlige sødmen vi trenger.

Det kan være så enkelt som en syrlig appelsinsalat som et supplement til alle de tunge julerettene. Du vet, den gode maten som vi elsker, men som legger seg som tunge klumper i magen. Den friske, syrlige appelsinen skjærer gjennom fettet, en oppkvikkende hvilestein midt i all fråtsingen. Jeg har ikke møtt en feit ribbe eller medisterpølse som ikke er enig i at det var hyggelig å få følge med en frisk sitrussalat. Selv ikke beintøffe, ramsalte, kjederøykende lammeribber er fremmede for å bli akkompagnert av noe som er søtt og lett og syrlig.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

KJØP 12 MÅNEDER OG SPAR 33%

66 kr/ måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/ måned Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?