Denne vaksinen kan hindre kreft

Hvorfor takker hver femte nei?

SKAPER USIKKERHET: Denne høsten begynner HPV-vaksinasjon av norske jenter på rundt 12 år. Mange foreldre tviler på om de vil la barna ta vaksinen. 
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX
SKAPER USIKKERHET: Denne høsten begynner HPV-vaksinasjon av norske jenter på rundt 12 år. Mange foreldre tviler på om de vil la barna ta vaksinen. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| NORSKE HELSEMYNDIGHETER anbefaler HPV-vaksinen, som beskytter mot viruset som i verste fall fører til livmorhalskreft. Det samme gjør Gynekologforeningen, Kreftforeningen og Verdens Helseorganisasjon.

EU, Canada, USA og Australia går inn for vaksinen, rundt ti vestlige land har allerede innført den. Det er ikke dokumentert alvorlige bivirkninger eller dødsfall etter at millioner av doser nå er gitt unge jenter og kvinner.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer