Du leser nå Dagbladet Pluss

- Deres utgangspunkt var at de skulle misbruke oss

Stjerneprodusent Mikkel Eriksen om «The Fox»-eventyret.

STJERNEPRODUSENTENS SORG: På jobben lager han hits for Beyoncé, Rihanna og Ylvis. Hjemme har Mikkel Eriksen i ti år også måttet takle morens alzheimersdiagnose. - Det som er tyngst, er å vite at det ikke finnes noen kur, at det bare går en vei, sier Eriksen.  Foto: PONTUS HÖOK
STJERNEPRODUSENTENS SORG: På jobben lager han hits for Beyoncé, Rihanna og Ylvis. Hjemme har Mikkel Eriksen i ti år også måttet takle morens alzheimersdiagnose. - Det som er tyngst, er å vite at det ikke finnes noen kur, at det bare går en vei, sier Eriksen. Foto: PONTUS HÖOKVis mer

NEW YORK (Dagbladet): - Vi flyttet inn hit i dag, forteller Eriksen på trønderdialekt og vinker Dagbladet inn i det private studioet til popstjerna Alicia Keys i Chelsea i New York.

Han og Stargate-kollega Tor Erik Hermansen har det siste tiåret herjet på internasjonale hitlister og vunnet Grammy-priser som låtskrivere og produsenter for noen av verdens største stjerner som Rihanna, Beyoncé, Katy Perry, Mariah Carey og Usher.

- Begynte å rote og glemme

De siste ukene har de også bidratt til at verden har sunget på den elleville «The Fox»-låta til Ylvis-brødrene.

Men livet dreier seg ikke bare om fengende poplåter for Eriksen. For ti år siden fikk nemlig mora den alvorlige diagnosen alzheimers. Nå har han engasjert seg i årets TV-aksjon hvor pengene skal gå til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens.