Derfor ble vi kristne

Millioner konverterte frivillig før våpen kom inn i bildet.

OPPSTANDELSEN: Både de gamle grekerne og de kristne mente at selve kjøttet, den fysiske kroppen, skulle gjenoppstå etter døden. Heri lå kristendommens suksess, mener religionsviter Dag Øistein Endsjø. Maleriet "Kjøttets oppstandelse" av Luca Signorelli. Foto: WIKIMEDIA
OPPSTANDELSEN: Både de gamle grekerne og de kristne mente at selve kjøttet, den fysiske kroppen, skulle gjenoppstå etter døden. Heri lå kristendommens suksess, mener religionsviter Dag Øistein Endsjø. Maleriet "Kjøttets oppstandelse" av Luca Signorelli. Foto: WIKIMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KRISTENDOMMENS gjennombrudd tidsfestes gjerne til at keiser Konstantin på 300-tallet ble omvendt og innførte religionen i Romerriket.

I vestdelen av det store riket måtte det makt til. Hedenske tempel ble knust, ofringer og ritualer forbudt. Anslag tyder på at bare 10 prosent hadde skiftet ut hedendommen med Jesus da de ikke lenger fikk noe valg.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer