Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Derfor bør du ta med barna ut i skogen

Den beste læringen skjer ute, mener superlærer Håvard Tjora.

KREATIV KUNNSKAP: Det er vår! Da bør du gjøre noe sammen med barna, mener Magasinets spaltist Håvard Tjora: - Trolig vil én slik tur huskes bedre og sette dypere spor, enn flere år med dataspilling og tv-titting.
KREATIV KUNNSKAP: Det er vår! Da bør du gjøre noe sammen med barna, mener Magasinets spaltist Håvard Tjora: - Trolig vil én slik tur huskes bedre og sette dypere spor, enn flere år med dataspilling og tv-titting. Vis mer

(Magasinet): Da jeg var yngre  kimset jeg av dem som syntes abstrakt kunst ga dem noe. Opera og klassisk musikk var kjedelig og til dels bråkete. Vinsmaking var jålete. Lista var lang.

Det var lett å innta rollen som barnet i keiserens nye klær, og påberope seg å være blant de få som så at keiseren var naken. I all min klokskap gjennomskuet jeg de som latet som, og opphøyde meg selv til den som visste.

I ettertid ser jeg at det var motsatt. Nettopp fordi jeg ikke kunne noe om verken vinsmaking, klassisk musikk eller abstrakt kunst, syntes jeg det var uinteressant, kjedelig eller dårlig.

Å se og forstå

Du ser ikke mer enn du forstår. Arkitektur er dønn kjedelig når du ikke kan noe om det. Roma er til syvende og sist bare en drøy mengde gamle, ganske slitte bygninger hvis man ikke kan noe om arkitektur, kunst, religion eller historie.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?