Derfor bosatte Anders Hammer seg i et av verdens farligste land

Journalisten, filmskaperen og forfatteren har intervjuet krigsherrer og geriljaledere i sin jakt på sannheten om Norges innsats i Afghanistan.

ADRESSEENDRING: Anders Hammer er ikke helt som andre journalister. Mens de fleste reiste inn og ut igjen så fort de kunne, valgte han i 2007 å bosette seg i krigsherjede Afghanistan. Og ble i seks år. Foto: Nina Hansen
ADRESSEENDRING: Anders Hammer er ikke helt som andre journalister. Mens de fleste reiste inn og ut igjen så fort de kunne, valgte han i 2007 å bosette seg i krigsherjede Afghanistan. Og ble i seks år. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En junimorgen i 2017 våknet innbyggerne i byen Maimana nordvest i Afghanistan opp til et grusomt syn. I en rundkjøring midt i byen hadde noen plassert fem døde menn. Fem lik med blodige klær. En makaber demonstrasjon til skrekk og advarsel: Slik går det med alle som har den minste tanke om å sette seg opp mot den lokale krigsherren, den mektige og fryktede Nizamuddin Qaisari.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer