Derfor bosatte Anders Hammer seg i et av verdens farligste land

Journalisten, filmskaperen og forfatteren har intervjuet krigsherrer og geriljaledere i sin jakt på sannheten om Norges innsats i Afghanistan.

ADRESSEENDRING: Anders Hammer er ikke helt som andre journalister. Mens de fleste reiste inn og ut igjen så fort de kunne, valgte han i 2007 å bosette seg i krigsherjede Afghanistan. Og ble i seks år. Foto: Nina Hansen
ADRESSEENDRING: Anders Hammer er ikke helt som andre journalister. Mens de fleste reiste inn og ut igjen så fort de kunne, valgte han i 2007 å bosette seg i krigsherjede Afghanistan. Og ble i seks år. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En junimorgen i 2017 våknet innbyggerne i byen Maimana nordvest i Afghanistan opp til et grusomt syn. I en rundkjøring midt i byen hadde noen plassert fem døde menn. Fem lik med blodige klær. En makaber demonstrasjon til skrekk og advarsel: Slik går det med alle som har den minste tanke om å sette seg opp mot den lokale krigsherren, den mektige og fryktede Nizamuddin Qaisari.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer