Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Derfor er du så lik mora di

Selv om hun irriterer deg grenseløst.

FORELDREKLØE: Like sikkert som at mange av oss opplever foreldrekløa, er vi mange som også har stått i situasjoner hvor vi i etterkant har hatt en stille innrømmelse: Nå gjorde jeg akkurat som pappa. Illustrasjon: ANDRÉ MARTINSEN
FORELDREKLØE: Like sikkert som at mange av oss opplever foreldrekløa, er vi mange som også har stått i situasjoner hvor vi i etterkant har hatt en stille innrømmelse: Nå gjorde jeg akkurat som pappa. Illustrasjon: ANDRÉ MARTINSEN Vis mer

(Magasinet): Noen ganger skal det ikke mer til enn en litt hørbar pusting. Eller denne merkelige måten hun rynker nesa på, når hun studerer noe nøye.

Og hva er det med denne slafsingen hun holder på med? Må hun tygge sånn? 

- Stakkars mødre, de får gjennomgå, sier psykolog Eva Tryti. Ofte har vi håndfaste ankepunkter. De kommenterer det du har på deg, påpeker at håret ditt er slitt, eller bedyrer at du kanskje ikke bør gå i den buksa, nå som du ikke lenger er ungpiketynn.

Men andre ganger framkaller foreldre bare en slags udefinerbar kløe. De har en viss «je ne sais quoi», som det heter i moteverdenen, men som i denne sammenhengen er alt annet enn positivt.

Det er det samme som skjer hver eneste gang. Gi det en dag eller to i samme hus, eller - gud forby - ei trang hytte, og du freser som en 14-åring. 

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?