Du leser nå Dagbladet Pluss

Derfor ga han slipp på drømmerollen

William-rollen har låst opp noe i ham. Men «Skam»-suksessen kunne ikke vare for Thomas Hayes likevel.

Brakdebut: 2016 var året Thomas Hayes gikk fra å være gymnaselev til å bli hele Norges «Skam»-William. – Jeg har funnet ut hva jeg vil. Jeg satser på skuespill. 100 prosent, sier Hayes, som til våren er aktuell som soldat i den nye krimserien «Elven» på TV3. Foto: Christian Roth Christensen
Brakdebut: 2016 var året Thomas Hayes gikk fra å være gymnaselev til å bli hele Norges «Skam»-William. – Jeg har funnet ut hva jeg vil. Jeg satser på skuespill. 100 prosent, sier Hayes, som til våren er aktuell som soldat i den nye krimserien «Elven» på TV3. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

–Det er Skam-William!!!

Ordene hviner gjennom den kalde, klare lufta, mens 13-åringene ved Landøya skole i Asker stimler sammen. Thomas Hayes står i motlys med solstråler spillende i den mørke panneluggen som før var strøket bakover, men nå henger williamsk ned i ansiktet.

I et luggkast under Magasinet-fotograferingen, i det lille nikket med hodet, blir skuespilleren i årets mest omtalte tv-serie enda mer gjenkjennelig på avstand.

Åttendeklassingene klumper seg sammen, men ei jente flyr over gresset og helt bort til Thomas Hayes og fotografen, hun vil ha en klem og er henført og glad i ansiktet og hun stråler enda mer når hun vender tilbake til dem som holder seg i ro.

Da vi spør elevene hvem det er de ser der borte under treet, er ikke svaret navnet på gutten som faktisk står der. Det er en euforisk klang i det unisone svaret:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

  Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

 • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
 • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.