Brakdebut: 2016 var året Thomas Hayes gikk fra å være gymnaselev til å bli hele Norges «Skam»-William. – Jeg har funnet ut hva jeg vil. Jeg satser på skuespill. 100 prosent, sier Hayes, som til våren er aktuell som soldat i den nye krimserien «Elven» på TV3. Foto: Christian Roth Christensen
Brakdebut: 2016 var året Thomas Hayes gikk fra å være gymnaselev til å bli hele Norges «Skam»-William. – Jeg har funnet ut hva jeg vil. Jeg satser på skuespill. 100 prosent, sier Hayes, som til våren er aktuell som soldat i den nye krimserien «Elven» på TV3. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Derfor ga han slipp på drømmerollen

William-rollen har låst opp noe i ham. Men «Skam»-suksessen kunne ikke vare for Thomas Hayes likevel.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

–Det er Skam-William!!!

Ordene hviner gjennom den kalde, klare lufta, mens 13-åringene ved Landøya skole i Asker stimler sammen. Thomas Hayes står i motlys med solstråler spillende i den mørke panneluggen som før var strøket bakover, men nå henger williamsk ned i ansiktet.

I et luggkast under Magasinet-fotograferingen, i det lille nikket med hodet, blir skuespilleren i årets mest omtalte tv-serie enda mer gjenkjennelig på avstand.

Åttendeklassingene klumper seg sammen, men ei jente flyr over gresset og helt bort til Thomas Hayes og fotografen, hun vil ha en klem og er henført og glad i ansiktet og hun stråler enda mer når hun vender tilbake til dem som holder seg i ro.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

 • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
 • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
 • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
 • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
 • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
 • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
 • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn