<strong>Pliktsex:</strong> I angst for at partneren skal gå fra en, kan man ty til pliktsex. Lettelsen over å ha gjort det erstattes snart av en opplevelse av å svikte seg selv, og også partneren, skriver Bente Træen. Foto: wavebreakmedia / Shutterstock / NTB Scanpix
Pliktsex: I angst for at partneren skal gå fra en, kan man ty til pliktsex. Lettelsen over å ha gjort det erstattes snart av en opplevelse av å svikte seg selv, og også partneren, skriver Bente Træen. Foto: wavebreakmedia / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Derfor har du ikke lyst på mannen din lenger

For nesten halvparten av kvinner over 50 år er mangel på seksuell lyst et vedvarende problem. Bente Træen forklarer hva ulysten skyldes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For 45% av kvinner over 50 år er mangel på seksuell lyst et vedvarende problem. Og årsakene til lystproblemet kan samles i disse kategoriene:

1) kroppslige endringer (på grunn av lavere nivåer av hormoner som østrogen og testosteron, sykdommer, eller bivirkninger av medikamenter – også hos ens partner).

2) samlivsproblemer (man føler seg ikke sett og anerkjent av partneren, eller feil partner).

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer