Derfor sier kvinner at de har hatt færre sexpartnere enn menn

Spesielt én type sex skiller seg ut for menn og kvinner, skriver Bente Træen.

Lettere: - I dag er det lettere for kvinner å ha mange partnere uten å få et dårlig ­rykte, skriver sexolog Bente Træen. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX
Lettere: - I dag er det lettere for kvinner å ha mange partnere uten å få et dårlig ­rykte, skriver sexolog Bente Træen. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi sammenlikner oss med andre, også på det mest intime. Hvor mange vi har ligget med gjennom livet, for eksempel. Burde det vært flere? Eller færre? Hva er egentlig vanlig?

Akkurat det spørsmålet interesserer forskerne også. At kvinner underrapporterer og menn overrapporterer antall seksualpartnere, er en kjent sak. Men hva som regnes som en sexpartner varierer også mellom kjønnene. Både menn og kvinner teller dem de har hatt vaginalt samleie med, men oralsex eller andre petting-aktiviteter havner ofte i hver sin kategori. Mange kvinner vil ikke telle med en de «bare» har hatt oralsex med, det er ikke «ordentlig» sex.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer