God stemning før forestilling: Musikalen «Book of Mormon» gjør stor suksess verden over for tiden og gjør grundig narr av mormon-troen. Men hva tenker norske mormoner om å bli harselert så kraftig med? Magasinet ble med da Sindre Gylseth (26), Daniel Horgmo (26), Daniel Runå (28) og Alexander Amundsen (29) fra Jesu Kristi kirke av de siste dagers hellige gikk på teater. Foto: Agnete Brun
God stemning før forestilling: Musikalen «Book of Mormon» gjør stor suksess verden over for tiden og gjør grundig narr av mormon-troen. Men hva tenker norske mormoner om å bli harselert så kraftig med? Magasinet ble med da Sindre Gylseth (26), Daniel Horgmo (26), Daniel Runå (28) og Alexander Amundsen (29) fra Jesu Kristi kirke av de siste dagers hellige gikk på teater. Foto: Agnete BrunVis mer

- Det de her gjør er ganske enkelt genialt

Det bannes, spottes og synges i «The Book of Mormon», og publikum gapskratter. Men hva tenker mormonerne selv? Vi ble med på teater.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg er både usikker og i tvil, men også veldig spent, sier Daniel Runå (28), en av fire kamerater fra Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige som har funnet veien til teatret denne kvelden.

- Ikke minst er jeg nysgjerrig på hvordan de framstiller oss.

Etter norgespremieren på «The Book of Mormon» den 2. september, til strålende kritikker, var pågangen så stor at teatrets billettsystem brøt sammen. De fire gutta har både gledet og gruet seg etter at billettene var i boks.

For selvfølgelig har de fått med seg at dette er en musikal som harselerer med deres tro, men også at det hele skal være uimotståelig morsomt. Forestillingen handler om to unge misjonærer, Eldste Kevin Price (Frank Kjosås) og Eldste Arnold Cunningham (Kristoffer Olsen) som blir sendt til et krigsherjet Uganda for å omvende de innfødte. Det går ikke helt etter planen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn