Heite: Brent paprika og aioli skyr ingen hotsauce i skiftende sommervær. Foto: Mette Randem
Heite: Brent paprika og aioli skyr ingen hotsauce i skiftende sommervær. Foto: Mette RandemVis mer

Det deilige med en skikkelig hotsauce, er at den er sterk. Så sterk at det brenner

Forbløffende mye har godt av et lite stikk.

Det ene øyeblikket er det norsk sommeridyll, med krabbefangst og reker på brygga. Så kommer nordvesten, og plutselig er det 13 grader igjen. Da er eneste måten å holde seg varm på å svømme på en brennmanet. Eller få besøk.

Gjennom hele sommeren kommer gjestene rek­ende, den ene har med vin, noen har med ­bøker og fransk mat, noen sladder og hjemmebrygget øl. Og når vi hustrer som mest i sommerkulda, får en av gjestene en gjest på besøk.

Naken-­Anders kommer innom med bilen fullastet med hotsauce. Den har mye av den samme effekten som en brennmanet, uten så mye av ubehaget.

OPPSKRIFTER: Andreas Viestad er matskribent, tv-kokk og kokebokforfatter. Sammen med fotograf Mette Randem serverer han sine favoritter i Magasinet hver uke. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Hvorfor Anders Almesveen kalles Naken-­Anders, vet jeg ikke, men etter sigende har det sammenheng med en ungdomsforseelse i Vågen­ i Stavanger. Opprinnelig er han arkitekt, men ­etter at krisa rammet oljebyen, ­måtte han finne noe annet å holde på med.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn