Det ekte feriemirakelet er å lengte hjem

Noen feirer jula hjemme, andre gjør det i syden.

CHARTERFEBER: Hundretusener av oss bruker høytida på å reise til varmere strøk. Anne Gunn Halvorsen tar for seg charterfeberens vanlige sykdomsforløp. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
CHARTERFEBER: Hundretusener av oss bruker høytida på å reise til varmere strøk. Anne Gunn Halvorsen tar for seg charterfeberens vanlige sykdomsforløp. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er høgtid for kristendommen. Det er også høgtid for sol- og badeferiar. Over hundre tusen av oss valfartar til det lova landet på denne tida av året, altså sjølve Syden.

Også her er gamle mirakel, velkjente ritual og føreseie­lege reaksjonar det kan vere klokt å minne om på førehand.

Det fyrste som vil skje er at du ikkje klarer å tenke på noko anna enn at du er akkurat der, akkurat no. I Syden. Og at det er eit mirakel, eit mirakel som aldri sluttar å forbløffe. Tenk at det fins ein stad kor det alltid er sommar! Og at eg er her, no.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer