Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Det ekte feriemirakelet er å lengte hjem

Noen feirer jula hjemme, andre gjør det i syden.

CHARTERFEBER: Hundretusener av oss bruker høytida på å reise til varmere strøk. Anne Gunn Halvorsen tar for seg charterfeberens vanlige sykdomsforløp. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
CHARTERFEBER: Hundretusener av oss bruker høytida på å reise til varmere strøk. Anne Gunn Halvorsen tar for seg charterfeberens vanlige sykdomsforløp. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Det er høgtid for kristendommen. Det er også høgtid for sol- og badeferiar. Over hundre tusen av oss valfartar til det lova landet på denne tida av året, altså sjølve Syden.

Også her er gamle mirakel, velkjente ritual og føreseie­lege reaksjonar det kan vere klokt å minne om på førehand.

Det fyrste som vil skje er at du ikkje klarer å tenke på noko anna enn at du er akkurat der, akkurat no. I Syden. Og at det er eit mirakel, eit mirakel som aldri sluttar å forbløffe. Tenk at det fins ein stad kor det alltid er sommar! Og at eg er her, no.

Ser folk dette, eigentleg? Hallo Instagram, Snap og Facebook! Det er jo som magi. I går var det vinter. Og no er eg her, i sommaren! Eg har jo berre tatt eit fly, men samtidig teleportert meg sjølv vekk frå vinter. At det i det heile tatt er mogleg!

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?