Værskifte: En norsk sommer gir raske skift, både i vær og klær. 
Om makrellen blir litt svidd 
i kantene, har du gjort det helt rett. Foto: Mette Randem
Værskifte: En norsk sommer gir raske skift, både i vær og klær. 
Om makrellen blir litt svidd 
i kantene, har du gjort det helt rett. Foto: Mette RandemVis mer

Det eneste bra med å fange få makrell, er at man blir tvunget til å verdsette fisken litt mer

Man må få hver bit til å bety noe. Slik lager du makrellceviche og brent makrell på fjøl

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Om morgenen, før sola har stått opp over Husefjell, er lufta tjukk og myk, den kjærtegner med den søte duften av kaprifolium. Hanen Lars – populært kalt Blomster-Lars på grunn av sin blomstrete fjærdrakt og manglende interesse for det annet kjønn – har omsider begynt å gale.

Men han galer på en måte som haneeiere over hele verden vil misunne meg. Han venter til han ser at menneskene har stått opp, deretter kommer han med et par moderate kykelikyer. Og det er det han har å meddele den dagen.

Etter hvert som dagen skrider fram, skifter lukten. Det lukter søtt av høy. Du kjenner det godt på Framfeda, det store jordet foran huset som jeg har slått, der høyet ligger og tørker i små såter. Men aller mest er duften der langs veikanten på veien ned til sjøen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn