+ Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det er det jeg bør huskes for, som strategen bak EØS

Gro Harlem Brundtland fyller 80 år, og levner de borgerlige partiene liten ære. Her snakker hun om partistriden, metoo-bråket og nederlagene.

ETTER SØNNENS SELVMORD: – Jeg måtte tvinge hjertet og hjerne og alt annet til å tenke på andre ting enn den enorme sorgen. Jeg tror det ble en terapi, selv om det tok fryktelig mange år, og innimellom dominerte meg helt.
ETTER SØNNENS SELVMORD: – Jeg måtte tvinge hjertet og hjerne og alt annet til å tenke på andre ting enn den enorme sorgen. Jeg tror det ble en terapi, selv om det tok fryktelig mange år, og innimellom dominerte meg helt.Vis mer

– På dette bordet hoper det seg liksom alltid opp. Vi bruker det til alt, så nå har Olav og jeg brukt den siste halvtimen på å rydde før dere kom, slik at vi har noen hele flater. Ja, dere husker de bildene hjemme hos Erna? Det er jeg ikke interessert i.

Det må være noe med statsministere og måten de fyller opp hjemmene sine. Erna Solberg, vår nåværende, sto for eksempel i et hav av kaos og lagde middag da Magasinet besøkte henne og ektemannen Sindre Finnes i 2015, og ingenting tydet på at resten av huset var spesielt mye ryddigere. Også hos Gro Harlem Brundtland er det en akutt manko på hele flater.

Dette er jo strengt tatt til å forstå: Hun har tross alt mottatt flere priser og utmerkelser enn hun kan telle, enten det har vært som æresdoktor ved universitetet i Sorbonne, som Årets Peer Gynt i 1997 eller Årets budeie i 1988, for å nevne noen, og alle tar de opp plass i form av et hundretall glasstatuetter som fyller reoler og skap, og på alle veggene henger det fotografier eller store malerier av Jakob Weidemann og Knut Rose, der sistnevnte har fått hedersplassen ved enden av spisebordet, dette bordet som Gro og ektemannen altså har brukt den siste halvtimen til å grave fram.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.