FIFA OG BLATTER: - Anklagene mot FIFA er sterke. Og vi kan lure på om Blatter hele tiden har vært et «råttent egg», eller om det er kulturen i FIFA som har drevet ham til uetiske beslutninger, skriver Cathrine Mostue. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FIFA OG BLATTER: - Anklagene mot FIFA er sterke. Og vi kan lure på om Blatter hele tiden har vært et «råttent egg», eller om det er kulturen i FIFA som har drevet ham til uetiske beslutninger, skriver Cathrine Mostue. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

- Det er et stort gap mellom hva vi tenker om oss selv og hva vi faktisk gjør

Farlige forbindelser.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den siste tiden har mangeårig FIFA-president Sepp Blatter gått kanossagang på avisenes forsider. Det kan virke som ett paradoks at jo mer informasjon vi får om våre ledere, jo mer synes de å skuffe oss med sin dårlig moralske dømmekraft. Det er ikke lett å være en beslutningshelt i en verden hvor hver eneste rynke og kvise du har blir offentlig og får evig liv i sosiale medier.

Bestikkelser, svindel og korrupsjon.

Anklagene mot FIFA er sterke. Og vi kan lure på om Blatter hele tiden har vært et «råttent egg», eller om det er kulturen i FIFA som har drevet ham til uetiske beslutninger.

Vi vet mye om hva god ledelse er, det finnes tonnevis av bøker, forskning og analyser om temaet. Men å utøve godt lederskap har sine utfordringer. God ledelse handler ikke bare om kompetanse, men også vår etiske dømmekraft. Økonomen Herbert Simon fikk Nobelprisen for å påvise at vår rasjonalitet er svært begrenset og at vi bruker snarveier (tommelfingerregler) når vi tar beslutninger.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn