til jord skal du bli: Det meste kan bli til jord. Ingen grunn til å kaste gamle epler. Foto: Maria Fors Östberg
til jord skal du bli: Det meste kan bli til jord. Ingen grunn til å kaste gamle epler. Foto: Maria Fors ÖstbergVis mer

Det er faktisk ganske enkelt å bli selvforsynt på jord

Jeg høster ikke bare grønnsaker fra kjøkkenhagen. Jeg lager også egenprodusert jord.

Jeg trenger alltid jord. Til erteskudd og hvitløksspirer i vinduskarmen, for å vinterså ­spinat og salat i bunnfrosne pallekarmer på nyåret eller til nye prosjekter i kjøkkenhagen.

Hagejord på pose er tungt å slepe og dyrt å kjøpe, særlig hvis den skal være godkjent for økologisk dyrking og miljøvennlig, uten torv. Og sånn vil jeg ha den.

Sara Bäckmo er kjøkkenhagenerd. 
Året rundt dyrker hun grønnsaker i sin økologiske kjøkkenhage 
i Sør-Sverige. Hun forsyner familien på seks med alt de spiser av grønnsaker store deler av året, og blogger om det på sarabackmo.no. Her forsyner hun Magasinets lesere 
med grønn inspirasjon og dyrketips, som passer både i byen og på landet. Foto: Maria Fors Östberg Vis mer

Da lager jeg heller min egen, og bunkrer samtidig gammel jord til nye prosjekter i hagen. Å bli selvforsynt på grønnsaker er krevende, for ikke å si umulig, for mange. Men det er faktisk ganske enkelt å bli selvforsynt på jord.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn