til jord skal du bli: Det meste kan bli til jord. Ingen grunn til å kaste gamle epler. Foto: Maria Fors Östberg
til jord skal du bli: Det meste kan bli til jord. Ingen grunn til å kaste gamle epler. Foto: Maria Fors ÖstbergVis mer

Det er faktisk ganske enkelt å bli selvforsynt på jord

Jeg høster ikke bare grønnsaker fra kjøkkenhagen. Jeg lager også egenprodusert jord.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg trenger alltid jord. Til erteskudd og hvitløksspirer i vinduskarmen, for å vinterså ­spinat og salat i bunnfrosne pallekarmer på nyåret eller til nye prosjekter i kjøkkenhagen.

Hagejord på pose er tungt å slepe og dyrt å kjøpe, særlig hvis den skal være godkjent for økologisk dyrking og miljøvennlig, uten torv. Og sånn vil jeg ha den.

Da lager jeg heller min egen, og bunkrer samtidig gammel jord til nye prosjekter i hagen. Å bli selvforsynt på grønnsaker er krevende, for ikke å si umulig, for mange. Men det er faktisk ganske enkelt å bli selvforsynt på jord.

Samtidig blir du kvitt hageavfall, ugress og alle planterester etter innhøstede grønnsaker på stedet. Uten komposthaug, på liten plass. ­

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn