Irritert: - Jeg sverger, hadde jeg møtt Sinna­snekker’n der og da, skulle han f … meg fått kjenne hvem som var sintest av oss to, skriver spaltist Eirik Alver. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
Irritert: - Jeg sverger, hadde jeg møtt Sinna­snekker’n der og da, skulle han f … meg fått kjenne hvem som var sintest av oss to, skriver spaltist Eirik Alver. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Det er ikke alltid så enkelt som Sinna­snekker'n sier det er

Eirik prøvde å legge parkettgulv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det var sommer, og for mange av oss, ja, avsindig mange nordmenn, betyr det én ting: oppussing. Jeg var en av dem. Gud hjelpe meg.

Jeg hadde i lengre tid irritert meg over gulvet på arbeidsrommet. Gusjegrønn linoleum håndplukket og fastlimt av forrige eier, eller eieren før det – hva vet jeg. Linoleum er praktisk, slitesterkt og det kan faktisk også være ganske pent. Bare ikke den hjemme hos meg.

Som midlertidig nødløsning hadde jeg dekket gulvet med et stort liksom-persisk teppe. Men da det gikk opp for meg at nødløsningen nærmet seg 20 år, og var blitt ganske slitt i kantene, bestemte jeg meg for at det var på høy tid å gjøre noe med saken.

Parkett! tenkte jeg, og på rekordtid fikk jeg levert en stabel med nytt gulv i oppgangen. Jeg rettet meg opp, stokket tommeltottene – alle ti – og satte i gang med researchen. I søkefeltet på YouTube skrev jeg: «hvordan legge parkettgulv», og et sekund etterpå forklarte Sinnasnekker'n hvor enkelt dette var.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn