- Det er ikke trakassering å påpeke at kolleger har plagiert

- Det er en plikt.

VIL HA GRANSKNING VED UNIVERSITETET I BERGEN: - Det handler om det svenske og norske høgskolesystemets troverdighet og legitimitet, sier Magnus Petersson i dette debattinnlegget om Rekkedalsaken.Foto av Bergen museum, en del av universitetet: Floflo/Wikimedia Commons
VIL HA GRANSKNING VED UNIVERSITETET I BERGEN: - Det handler om det svenske og norske høgskolesystemets troverdighet og legitimitet, sier Magnus Petersson i dette debattinnlegget om Rekkedalsaken.Foto av Bergen museum, en del av universitetet: Floflo/Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TORSTEN BJÖRKMANS INNLEGG på Dagbladet.no den 25. februar om professor Nils Marius Rekkedals 30-år lange plagiatvirksomhet, er full av faktafeil. Björkman synes å tro at Rekkedal har utelatt «noen» sitater i en bok, at antallet fotnoter i en bok er en garanti for dens vitenskapelige kvalitet og at Rekkedals utelatelser er å anse som «mindre alvorlige».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer