+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Det er ingenting autentisk med sushi på hjørnet, Tøyencola og økologisk solbærsaft

Noen reiser langt for å finne det autentiske. Også til Oslo Øst.

Prosjekt Øyeblikk/sentrum
Bilder av Øyeblikk/stemninger i Bysentrum/Grønlandsområdet/Tøyen/ oslo Øst 

Usikker på det- velkommen eller ei
Prosjekt Øyeblikk/sentrum Bilder av Øyeblikk/stemninger i Bysentrum/Grønlandsområdet/Tøyen/ oslo Øst Usikker på det- velkommen eller eiVis mer

«Do you live here?»  

Han må være kineser og han er ikke alene. De er åtte, ti personer, de står med kart og en undergrunns-guidebok i hånda. De tar bilder. Enormt mange bilder. De var ikke her i fjor og ikke året før. Men nå er de kommet. Stedet er Vålerenga, et ganske prosaisk bystrøk i Oslo, riktignok er innslaget av trehus fra 1870-tallet markant, kirken og skolen ligger vakkert til på toppen av en park, og området er ikke uten en viss attraktiv selskapelighet.

Det er sushi og pizza på hjørnet, thai og Kiwi i Strømsveien, en evig flagging for fotballaget og mye lokal koloritt. Men det er ikke Slottet eller Operaen, og jeg har aldri tenkt på området som turiststrøk. Men selvsagt; det måtte komme. Disse kineserne reiser langt vekk, og oppsøker steder som bare så vidt er innskrevet i guidebøkene. De er den nye middelklassen, de spør meg om Ibsen, om Munch, og om Tøyen er «interesting», og jo, Tøyen er veldig interessant.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.