Surt, men sant: Sursilda du kjøper i butikken inneholder altfor mye sukker. Lager du den selv, blir den både frisk og deilig — og du har full kontroll på sukkermengden.
Surt, men sant: Sursilda du kjøper i butikken inneholder altfor mye sukker. Lager du den selv, blir den både frisk og deilig — og du har full kontroll på sukkermengden.Vis mer

Det er lov å være sur

Sild til meg? Så søtt!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er morgen. Og jeg er sur. Ungene er sure. Kaffen er sur. Brødet — et surdeigsbrød — bidrar ikke heller til å endre stemningen. Men så kommer sursilda.

- Good morning, sunshine, roper den ut, enda det er mørkt og kaldt ute.

Den er så søt, så søt. Hvorfor er den det? Skulle ikke den, av alle, være sur? Kanskje litt salt. Men ikke søt.

Jeg snur boksen, og sjekker innholdsfortegnelsen. Det var da som diabetes og karies! 24 prosent sukker. Det er mer enn dobbelt så mye som Coca-Cola, mer enn hva du finner i en litt for søt fabrikklaget vaniljeis.

Når jeg seinere på dagen sjekker de ulike sursildene i min nærmeste dagligvareforretning, viser det seg at alle de ulike variantene alle ligger på omtrent samme sukkernivå, mellom 21 og 24 prosent.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn