JORD TIL BORD: Alain Passard er kokken som har endret det franske kjøkken til det grønnere. Han spiser rucolasalat med stor fornøyelse. På bildet ser du tagliatelle med ruccola, kapers og creme fraiche. Foto: Mette Randem
JORD TIL BORD: Alain Passard er kokken som har endret det franske kjøkken til det grønnere. Han spiser rucolasalat med stor fornøyelse. På bildet ser du tagliatelle med ruccola, kapers og creme fraiche. Foto: Mette RandemVis mer

Det er overraskende hvor mye ruccola man kan bruke uten at det blir for mye

Kan det være middag hvis ingen har dødd?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

At Alain Passard elsker grønnsaker, er en kjent sak. Det er nemlig først og fremst det han er kjent for.

Da mesterkokken på begynnelsen av 2000-tallet bestemte seg for at han var lei alt fokuset på å tilberede «animalsk vev», og la om menyen på sin berømte restaurant L’Arpege i sjuende arron­dissement i Paris til først og fremst å handle om grønnsaker, var det et brudd med en av de mest bestandige klisjeene i det deilige, komplekse, sofistikerte, men også ganske uvanlig klisjéfylte franske kjøkkenet: Det er ikke middag uten at noen har dødd.

Ganske snart ble det klart at det ikke var nok å kjøpe grønnsaker. For selv om grønnsakene ser fine ut når de ligger der i kassene sine på markedet, slik de gjør i Paris, voktet av en illsint gammel dame som forbyr deg å røre noe og bruker all verdens tid på å ekspedere kunden foran deg, så er sannheten at det meste av grønnsakene i Frankrike er industrielt framstilt, og egentlig ganske kjedelige.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn