Rytmenes Red Bull: - Det er ikke rart at stadig flere russ prioriterer å bruke hundretusenlappene på russelåter, skriver Magasinets Anne Gunn Halvorsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Rytmenes Red Bull: - Det er ikke rart at stadig flere russ prioriterer å bruke hundretusenlappene på russelåter, skriver Magasinets Anne Gunn Halvorsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Det er på tide å gi russelåtene til dem som trenger det mest

Magasinets tar første skritt for å utvide sjangeren. Dette er er bass for voksne, en russelåt skreddersydd for å tekkes fantasiene til en helt annen gruppe: Småbarnsforeldre. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Etter fuglesang følger bassdunk, det er lyden av vår. Men aller først kommer de forargede stemmene som fører an debatten om russen. Pengene de bruker, bilene de kjører, hjernehinnebetennelsen de sprer.

I år, som i fjor og året før der igjen, har det handlet kanskje aller mest om musikken de hører på. Russelåtene de betaler for å få laget til seg og sine medruss, og som ofte inneholder grove tekster og fornærmende dårlige rytmer.

I år har låta til russebussen Playboy2017 fått velfortjent pepper for å inneholde linjer som «Er du tretten er du med, når du suger så gå ned». Noe de, og produsentene til slutt beklaget og fikk endret på.

Men sett bort fra de vemmelige linjene om kriminell aktivitet, er det ikke rart at stadig flere russ prioriterer å bruke hundretusenlappene på russelåter. Det er bruksmusikk av aller nyttigste sort.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn