Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det er på tide å gi russelåtene til dem som trenger det mest

Magasinets tar første skritt for å utvide sjangeren. Dette er er bass for voksne, en russelåt skreddersydd for å tekkes fantasiene til en helt annen gruppe: Småbarnsforeldre. 

Rytmenes Red Bull: - Det er ikke rart at stadig flere russ prioriterer å bruke hundretusenlappene på russelåter, skriver Magasinets Anne Gunn Halvorsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Rytmenes Red Bull: - Det er ikke rart at stadig flere russ prioriterer å bruke hundretusenlappene på russelåter, skriver Magasinets Anne Gunn Halvorsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Etter fuglesang følger bassdunk, det er lyden av vår. Men aller først kommer de forargede stemmene som fører an debatten om russen. Pengene de bruker, bilene de kjører, hjernehinnebetennelsen de sprer.

I år, som i fjor og året før der igjen, har det handlet kanskje aller mest om musikken de hører på. Russelåtene de betaler for å få laget til seg og sine medruss, og som ofte inneholder grove tekster og fornærmende dårlige rytmer.

I år har låta til russebussen Playboy2017 fått velfortjent pepper for å inneholde linjer som «Er du tretten er du med, når du suger så gå ned». Noe de, og produsentene til slutt beklaget og fikk endret på.

Men sett bort fra de vemmelige linjene om kriminell aktivitet, er det ikke rart at stadig flere russ prioriterer å bruke hundretusenlappene på russelåter. Det er bruksmusikk av aller nyttigste sort.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?