Du leser nå Dagbladet Pluss

«Det er tidvis vulgært, og likevel - eller kanskje nettopp derfor - er det veldig deilig»

Et gjensyn med det pompøse 80-tallet.

GARDIN-ELDORADO: På hotellet «The Thief» i Oslo - og ved mange andre hoteller - er det fortsatt overlesset med tunge gardiner. I motsetning til i folk flests hjem. Foto: Thomas Rasmus Skaug
GARDIN-ELDORADO: På hotellet «The Thief» i Oslo - og ved mange andre hoteller - er det fortsatt overlesset med tunge gardiner. I motsetning til i folk flests hjem. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

MAGASINET (Dagbladet): Jeg står i stua i en tre-roms leilighet i et av Oslos gamle arbeiderstrøk. Det lukter ikke Anaïs Anaïs.

Det lukter nyvasket. Ajax. Men for mitt indre er det Anaïs Anaïs som fremkalles. Parfymen som ga 1980-tallet sin egen lukt. En intens tung duft av blomster, av rose, lilje og jasmin. Som en blomsterbutikk på speed.

Bygården er fra 1886, det er høyt under taket, en gipsrose er plassert midt i taket, tregulvene er slipt jevne og oljet, veggene er hvite og en gammel rundovn fra Bærums Verk står der den har stått siden gården ble bygget.

Et lite kaffebord i en mørk tresort, kanskje mahogni, er omkranset av en enkel sofa i grått ullstoff og to lenestoler med sort skinn og rustfritt stål.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.