Du leser nå Dagbladet Pluss

Det finnes en spesiell kontakt mellom barn og bare én av foreldrene

Del to.

FOLKELIG VISDOM: Det ser ut som om alle barn har en helt spesiell kontakt med bare én av foreldrene. Dette har vært en del av den folkelige visdom i generasjoner, men har aldri vært utsatt for forskeres blikk, og derfor heller ikke bekreftet av moderne forskning, skriver Jesper Juul. Illustrasjon: LISA AISATO
FOLKELIG VISDOM: Det ser ut som om alle barn har en helt spesiell kontakt med bare én av foreldrene. Dette har vært en del av den folkelige visdom i generasjoner, men har aldri vært utsatt for forskeres blikk, og derfor heller ikke bekreftet av moderne forskning, skriver Jesper Juul. Illustrasjon: LISA AISATOVis mer

(Magasinet): Forrige uke skrev jeg om noe jeg lenge har vegret meg for å dele offentlig: At det finnes en spesiell kontakt mellom mange barn og bare én av barnets foreldre.

Dette er del to i en føljetong på tre tekster om samme tema.

Den direkte anledning er en henvendelse fra en fraskilt far.

Fortvilet sønn

Jeg forsøkte å veilede en nylig fraskilt far og hans ekskone gjennom en komplisert skilsmisse, som ikke ble enklere av at han hadde bestemt seg for å emigrere til Hongkong. Seinere har han vært på få, relativt korte besøk i hjemlandet.

Han ba om min mening om en e-post han hadde fått fra sin ekskone. Hun har vært dypt fortvilet over skilsmissen, og i lang tid hatt vanskelig for å skille sine egne følelser fra sønnens.