Frykt: Neste gang – hvis jeg lever – skal jeg lage sopplasagne med sopp jeg føler meg helt sikker på. Foto: Mette Randem
Frykt: Neste gang – hvis jeg lever – skal jeg lage sopplasagne med sopp jeg føler meg helt sikker på. Foto: Mette RandemVis mer

Det finnes faktisk spiselige typer fluesopp. Her er Viestads beste soppoppskrifter

Fluesopp sies å ha en «mild smak, noe kjøttaktig, litt som rå potet». Men Andreas Viestad var for redd til å kjenne smaken.

Han var en tåpelig mann som døde av en østers, skriver MFK Fisher i sin bok Consider the Oyster. Har man en dårlig østers, er det så mange faresignal. Lukten, smaken, det voldsomme ubehaget som inntreffer innen noen minutter. Og man har mange veier ut: Legge den til side, spytte den ut. Kaste den opp.

Med sopp er det annerledes. Døden kan komme snikende. Derfor er det viktig at man er forsiktig.

OPPSKRIFTER: Andreas Viestad er matskribent, tv-kokk og kokebokforfatter. Sammen med fotograf Mette Randem serverer han sine favoritter i Magasinet hver uke. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

«Det er egentlig kun én soppvettregel alle bør følge», skriver Long Litt Woon i sin nye bok «Stien tilbake til livet». «Hvis du ikke er helt sikker på om en sopp er spiselig, ikke spis den.»

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn